Zajčice razkrivajo: Zabava do jutra

  • 30.03.2012

Naše zajčice se rade zabavajo tako in drugače, tudi do jutranjih ur. Nekatere imajo inozemske izkušnje, ki so menda občasno tudi nadzemeljske. Da bi le bilo takšno tudi nočno življenje v prestolnici.

Zajčice razkrivajo: Zabava do jutra (Foto: Matej Grošelj)

1. Ali so se vam, ko ste postale zajčice, odprla vrata zabav in nočnega življenja? Je povabil več kot prej?

Amanda: Mogoče je kakšno vabilo več kot prej.
Barbara: Na zabave sem kar dosti zahajala že prej, sem pa po tem, ko sem postala zajčica, začela obiskovati zabave še pogosteje.
Bojana: Nekaj malega že, tu pa tam se kakšno najde.
Tina: Kar se tiče zabav in nočnega življenja, mi to že od prej ni bilo tuje. Razlika v tem je zdaj samo to, da odkar sem zajčica, obiskujem še boljše in kakovostnejše zabave, in to mi je pri tem zelo všeč.
Tjaša: Naj priznam, da nisem najbolj nočna ptica. Sicer imam rada zabave, a nikoli mi ni prešlo v kri to tedensko 'tahiniranje' po lokalih, kot Korošci radi rečemo. Zagotovo pa sem se v zajčjem kostumu udeležila nekaj najboljših zabav pri nas.

2. Se po tvojem mnenju v prestolnici dovolj dogaja, je zabav dovolj?

Amanda: Premalo. V primerjavi s tujino je pri nas žalostno.
Barbara: Se kar dosti, ampak na zabavah je glasba bolj ali manj s preveč komercialna. Pogrešam kakšne dobre džezovske koncerte.
Bojana: Ne, niti pod razno ne. Po mojem mnenju je čisto premalo klubov in kakovostnih zabav. Nikoli ni nič novega, vedno ene in iste face, tako da se človek po določenem času kar malo naveliča hoditi ven. Nekaj malega se sicer trudijo, da bi se več dogajalo, ampak za moje pojme je to premalo.
Tina: Menim, da Ljubljana naša kar nekaj dobrih klubov za žuranje. Vesela sem, da bdo spet, v tretje, odprli Cvetličarno, saj je bil tam vedno dober žur z dobro glasbo. Sem kar izbirčna, kar se klubov in diskotek tiče, in mislim, da bi lahko odprli predvsem kakšne bolj alternativne klube, ki bi bili primerni za različne vrste ljudi. Recimo kakšen dober džezovski klub – to bi bilo super!
Tjaša: Kot avtsajderka lahko rečem, da so zabave v prestolnici zelo drugačne. Želijo se držati nekih višjih standardov, a v potegovanju za najvišji nivo včasih izgubijo spontanost in sproščenost.
Urša: Ne. Žal se mi zdi, da je že vse doživeto in videno. Je pa dosti odvisno od družbe in ne prostora, kjer se 'dogaja'.

3. Hodiš ven večinoma s prijateljicami, prijatelji ali kar sama?

Amanda: Najraje v družbi svojega fanta, sestre in prijateljev. Odvisno od samega dogodka in razpoloženja.
Barbara: Ven grem vedno s prijateljicami.
Bojana: Sama se ne bi nikoli odpravila ven, ker bi me bilo preprosto sram. Sploh pa se mi ne zdi primerno, da bi punca hodila sama ven. Za moškega še nekako razumem, čeprav mi je tudi to malo čudno. Najpogosteje se odpravim kar s prijateljicami, včasih pa se nam pridružijo tudi kakšni prijatelji.
Tina: Najraje hodim ven s prijatelji in prijateljicami, ki ga skupaj žuramo že nekaj let in se imamo vedno najboljše. So pa tudi noči, ko se odpravimo samo punce in tu pa tam tudi kakšno ušpičimo :).
Tjaša: Večinoma so girls night out, a se nam kar hitro pridružijo tudi naši fantje, saj so v mojem krogu prijateljic skoraj vse zasedene :-).

4. Kolikokrat na mesec si privoščiš zabavo do jutra?

Amanda: Čisto odvisno od dogodkov, ki so na razpolago v določenem mesecu. Rada hodim na različne koncerte in zabave. Lahko me opazite tudi na vsakem boljšem partiju pri nas.
Barbara: Odvisno od letnega časa – poleti vsako noč štiri mesece, saj zabave spadajo k mojemu delu. Pozimi pa malo manj – mogoče enkrat ali dvakrat na mesec.
Bojana: Ven grem približno enkrat na teden, odvisno od dogodkov. Po navadi ostanem nekje do treh, štirih, občasno, enkrat na mesec, pa ostanem nekje do šestih, sedmih ...
Tina: Včasih je bilo to kar zelo pogosto, zdaj pa čisto odvisno od mesca.
Tjaša: Večinoma enkrat na mesec. Je pa res, da me bolj vleče na zabave čez poletje in pa v decembrskem času.

5. Ali drži, da so danes dekleta drznejša od moškega roda?

Amanda: Če bi mi to vprašanje zastavili pred nekaj časa, bi bil odgovor nikalen. Sedaj pa opažam, da so vse bolj pogumne ženske.
Barbara: Se včasih najde kakšna, ja, ampak mislim, da pa drznejše od moških niso.
Bojana: Čisto odvisno od tega, kak tip človeka je punca. Se mi pa zdi, da je res vedno več drznih žensk, ki si upajo pristopiti do fanta in narediti prvi korak. Da bi videla to narediti moški, je že prava redkost.
Tina: Če gledam mlajšo generacijo, bi mogoče lahko pritrdila, kakšen je pa končni skupni rezultat, pa ne vem. Mislim, da je veliko žensk, ki tu pa tam želijo biti drzne na tak način in skušajo kdaj uloviti kakšnega. Samo to še ne pomeni, da so v osnovi tudi takšne, ampak samo nekako eksperimentirajo. Jaz sicer ne uporabljam drznosti na tak način, če pa že, pa uporabim svoje čare in signale ter ne lovim, raje počakam na napad. Ženska drznost pride potem, ko jo moški že nekako ulovi ... :)
Tjaša: Sama še vedno padam na kavalirski šarm in prince, ki so sramežljivo nerodni, pa vendar nam dajo vedeti, da smo zvezde večera. Je pa res, da se punce ne šparajo več in so vedno bolj direktne in vedo, koga si želijo, in tudi, kako ga dobiti.
Urša: Po mojem opažanju se mi zdi, da so drznejša dekleta.

6. Ali to pomeni, da so se vloge nekako zamenjale, da dekleta lovijo moške, in ne obratno?

Amanda: Recimo. Sedaj tudi dekleta postajajo samozavestnejša, odločna in naredijo prvi korak.
Bojana: Na žalost so se vloge res zamenjale. To mi ni všeč, moški mora biti moški in se truditi ter osvajati svojo izvoljenko, ampak mogoče smo pa tukaj tudi malo punce krive. Postopoma smo se verjetno začele truditi za moške, oni pa to sedaj malo izkoriščajo in pričakujejo, da bodo vse naredile ženske. Sama tega ne odobravam. Najraje vidim, da prvi korak naredi fant, potem pa mu že dam znak, ali mi je všeč ali ne.
Tina: Zdaj, ko si to predstavljam, se mi je v glavi odvil zelo smešen film in si tega res ne želim, da bi bilo obratno. Ker v osnovi so moški tisti, ki jim je to izziv, ženske pa tiste, ki nam to laska, tako da to res prepuščam raje močnejšemu spolu.
Tjaša: To pomeni, da je vedno več tistih žensk, ki niso pripravljene doma sedeti in čakati na g. Pravega. Vzamejo stvari v svoje roke in se požvižgajo na zmenkarska pravila.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri