Urška Majdič - Billy's Private Parking

  • 20.07.2007

Urška je pred štirimi leti čisto mimogrede zapela ob naključni pesmi z radia in Sergej, vodilni mož zasedbe Billy’s Private Parking, je tedaj v svoji prijateljici presenečen odkril vokalni potencial. Sanje o rokenrol bendu, takšnem, kot ga je skupina pred Urško izkusila v Los Angelesu, torej o skupini, ki glasbo najprej obožuje, šele potem pa jo tudi igra, so lahko končno postale realnost tudi v Sloveniji. Začeli so snemati prvi album Modra pravljica, dokončno so oblikovali zasedbo in Billy’s Private Parking spustili na sceno.

Urska Majdičč (Foto: Aleš Bravničar)

Urškin nežni, čisti vokal, podprt z energično rokovsko melodijo, je postal osnova njihove nove družine. Odkrili so svoj pravi poklic in se mu predali s tolikšno vnemo in željo, da jim je skupaj uspelo prebroditi tudi najtežje življenjske izkušnje. In na koncu vstali v svežem zagonu – nastopili so na zadnjem festivalu MMS in prišli v finale, takoj zatem zasedli drugo mesto še na HIT festivalu, na koncu pa s komadom Ljubljana zavzeli še EMO, kraljico slovenskega glasbenega elitizma.

Urška zdaj ve, da je glasba njeno življenje. Pri novem projektu Insomnia se je tako poleg pisanja besedil preizkusila tudi v pisanju glasbe. To, za pojasnilo naslova albuma, največkrat piše ponoči, ko ne more spati in jo moč noči ponese v zamaknjeno kreativno stanje. Zato ji le prisluhnite in izvedeli boste, kaj lepega je mogoče najti v nespečnosti vsakogar.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri