Tjaša Kokalj

  • 13.11.2008

Naključje je hotelo, da se je Tjaša Kokalj prijavila na lepotno tekmovanje Miss Universe 2007. Z zgolj osnovnimi manekenskimi smernicami pred leti opravljenega tečaja pri Stanetu Heringu se je v ta izziv podala bolj iz radovednosti kot zaradi pričakovanja zmage. Toda Tjaša je zmagala in nato odpotovala v Mehiko na svetovni finale. Tja je prispela kot favoritinja, si priložnostno med potovanji ogledala še nekaj zanimivih kotičkov Mehike, bila skoraj žrtev krokodiljega napada, na koncu pa postala 11. najlepša miss Universe na svetu, s tem pa celo najviše uvrščena Evropejka na takratnem tekmovanju!

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Ko je 22-letna ljubiteljica jezikov čez noč postala ena izmed bolj iskanih lepotic v Sloveniji, je morala začeti žonglirati med ponudbami in se prilagajati novemu slogu življenja. »V tem sem se našla in uživam, vsaj za nekaj let. To je kot nekakšno obštudijsko delo,« lahkotno predstavi svojo današnjo vlogo modela in manekenke, zdaj pod okriljem modne agencije Bronz, na prvem mestu pa je ves čas študij španščine in slovenščine na filozofski fakulteti.

Tjaša ne želi biti le lep obraz. »Pri nas je tako, da se misice slačimo, pojemo in smo TV-voditeljice. Pa ni pomembno, kako v resnici izkoristiš priložnost, pomembno je, da tisto, kar se odločiš, da boš delal, delaš predano. Sem perfekcionistka in raje imam za sabo par dobrih projektov kot pa sto slabih.«

Tjaša piše prispevke za eno od slovenskih revij, sodeluje pri oblikovanju nove televizijske oddaje, poleg tega pa se ravno v teh dneh dogovarja o izidu svoje prve knjige, ki jo je pisala leto in pol. Detektivko o življenju punce, ki postane miss, boste lahko že prav kmalu pobirali s knjižnih polic. Zaupala nam je, da si želi kot avtorja naslovnice prav našega fotografa Aleša Bravničarja! »V glavi imam točno izdelan koncept naslovnice, podobe in seveda naslova. Želim, da to realizirajo ljudje, ki jim lahko zaupam.«

Če bo Tjaši ob vsem tem ostalo še kaj prostega časa, pa upamo, da nas bo kot vešča kuharica kdaj povabila na recimo pečeni krompir. Ali pa nam morda le prebrala kako pesem izmed vseh tistih samo njenih, skritih, čisto osebnih. Kajti Tjaša piše tudi poezijo.

FOTO Aleš Bravničar

Tekst Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri