Tinkara Zorec

  • 17.12.2010

Pet let je minilo, odkar je prva glasbena skupina pri nas, ki so jo sestavili zgolj z dolgotrajnimi avdicijami, zavitimi v zamisel resničnostnega šova Popstars, dokončno zapustila odre in vsakega člana prepustila samostojni življenjski poti. Bepop so bili svojevrsten fenomen, in čeprav jih na odrih in nastopih ne vidimo več, si verjetno lahko takoj prikličemo v spomin obraze vseh sodelujočih članov.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Vsak zelo poseben, vsak zelo samosvoj, med njimi pa simpatična lepotica Tinkara: vedno nasmejana, polna energije, željna plesa in vidno predana tej neverjetni izkušnji. Po letu 2005, ko so se Bepop po treh letih delovanja razšli, so rumeni mediji še vedno vestno sledili Tinkarinim premikom, a njene zasebnosti niso razgaljali na vsakem koraku. Vendar je bilo jasno, da je Tinkarino življenje odbrzelo naprej. Rodila je hčerko Tyo, uspešno nadaljevala svoj poklic kot komercialistka na Mobitelu (kjer je delala tudi, ko je še nastopala), ravnokar pa je vpisala še magisterij, s katerim si bo tlakovala pot do novih poslovnih izzivov.

Pravi, da je v tem trenutku izredno srečna, da je našla svoj notranji mir. Veliko je doživela, še več se je naučila. »Če bi mi takrat, ko nas je poznala vsa Slovenija in so se vrstili koncerti in intervjuji, kdo dejal ali pravilno svetoval, naj te trenutke čim bolje iztržim in izkoristim na vseh področjih, ki so mi blizu, bi bila to edina stvar, ki bo jo naredila drugače. Čeprav so bili poleg vzponov tudi padci, bi vse drugo z veseljem ponovila. A moj moto ostaja: Življenje je šov brez generalke. In napake te res vedno česa naučijo.«

Tinkara nikakor ni pozabila užitka v petju. S preostalimi člani zasedbe se večkrat pogovarjajo o kakšnem skupnem projektu, a ne želijo prehitevati dogodkov. »Naj nas ljudje ohranijo v lepem spominu. Nima smisla, da poskušamo nekaj na novo in potem naredimo slabše, kot je bilo takrat,« razloži Tinkara, ki bo svojo strast do glasbe raje uresničuje drugje. Prepričana je, da čas za samostojne projekte vseh nekdanjih članov Bepop še prihaja, zato se sama ravnokar pridružuje zanimivemu glasbenemu projektu, ki ga bomo slišali v bližnji prihodnosti, pod njim pa so podpisani še didžeja Sylvain in Mike Vale ter mladi raper Michel.

Poleg petja je v šovbiznisu Tinkari blizu še en talent – ples. Ta ostaja njena največja strast, ob omembi katerega se pokesa, da se mu zaradi časovne stiske zadnje čase premalo posveča. Ne verjame v meditacijo in sprostitvene dihalne vaje, kadar potrebuje sprostitev in užitek, preprosto pleše. Več ne potrebuje. In več niti ne zahteva. Živi po svoje in si to šteje kot osebno zmago.

Čeprav je okusila slavo v pravem pomenu besede, jo doživela skoraj čez noč, ko je na to spremembo nihče ni pripravil, se osebnostno ni spremenila. Je prijazna, pozitivna, energična, predvsem pa spoštljiva do drugačnosti pri ljudeh. Še vedno se smeji, zelo prešerno, zelo radostno. Verjamemo, da nam bo s tem zanosom kmalu spet tudi zapela. Bodi zvezda, Tinkara!

Foto: Aleš Bravničar
Tekst: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri