Tina V. Cavazza

  • 28.06.2007

Prav nenavadno je, da takšna lepotica, kot je Tina V. Cavazza, v industriji mode in lepote najraje dela v ozadju. Je namreč mojstrica ličil in tako ena izmed najbolj iskanih slovenskih vizažistk, ki od rosnih sedemnajstih let, ko se je prvič odločila za to karierno možnost, ustvarja v vseh sferah šovbiznisa – od modnih revij in manekenskih nastopov do snemanja reklam, videospotov in celo televizijskih serij.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Tina je bila sprva manekenka, in to v času, ko so lepotice pred manjšimi nastopi za ličenje morale poskrbeti kar same. Ko je tako ličila sebe in kmalu še druge, je v tem odkrila veselje, ki jo spremlja še danes. »Ne maram biti v ospredju in nisem željna medijske pozornosti, zato sem se tudi hitro odločila, da manekenstvo pustim ob strani,« pravi Tina, ki pa tu in tam, če je prava priložnost, prava energija in prava ekipa, vseeno pokaže tudi svoj obraz. Tako je med drugim nastopila v videospotih skupin Big Foot Mama in Plavi Orkestar, kot nuna pa se je pojavila v skupnem projektu Petra Mlakarja in zasedbe Laibach.

V zadnjih letih je Tina skrbela za make-up v gledališki predstavi Tomaža Pandurja, bila je osebna vizažistka Karmen Stavec med njenim nastopanjem na Eurosongu, delala je pri snemanju reklam, na modnih revijah, celo na frizerskem šovu v Pragi. Nič čudnega, da so se zato leta 2004 hrvaški ustvarjalci priljubljenih TV-serij Vila Marija in Ljubezen v zaledju v iskanju vizažista obrnili prav na Tino.

»Delali smo od jutra do večera, bilo je kot v vojski. Brez zasebnega življenja, brez zabav, le delo, delo, delo,« se spominja tega monumentalnega projekta, ki jo je za kar dve leti priklenil na Zagreb. To pa je bila tudi nepozabna izkušnja, delo s pravimi profesionalci in čisto nove priložnosti, prek katerih je začela sodelovati na svetovno odmevnih projektih: kot vizažistka je tako delala pri promocijah za Ramo in Playstation, prav tako pa tudi reklamo ob svetovnem nogometnem prvenstvu za Heineken, kjer sta sodelovali celo nogometni legendi Romário in Gianfranco Zola.

Kadar ima priložnost, Tina nastopi kot mentorica in deli svoje znanje z mladimi vizažistkami. Še vedno namreč verjame v besede francoskega umetnika ličenja, Pascala, ki ji je pri 21. letih rekel, da se največ naučiš le z asistiranjem. Zato Tina gradi sebe takrat, ko gradi tudi druge. Komunikativna, preprosta, nasmejana in z nogami trdno na tleh namigne, da je uspeh vedno v dobri ekipi, ki ji lahko zaupaš.

In kaj ljubi? Ples (nekoč je bila članica plesne skupine Mrhe d. o. o.), adrenalinske športe (na snemanju Playboyevega dekleta Sabine Mali se je Tina zapeljala z akrobatskim letalom in menda izjemno uživala), mir v naravi, družino in moža Sebastiana Cavazzo, s katerim poleg priimka delita tudi bogata pričakovanja za prihodnost.

Tekst: Darjo Hrib

Foto: Aleš Bravničar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri