Tina Petelin

  • 28.10.2011

Tina Petelin se je brez dvoma kalila na lepotnih tekmovanjih. Težko bi namreč našli še kakšno dekle, ki je tako vneto in tako uspešno nastopalo na toliko tekmovanjih za naslov misice kot ta štajerska lepotica, sicer najbolj znana kot mis Slovenije leta 2009. Po pričakovanjih je bila prav ta lenta idealni zaključek njenih nastopov na lepotnih tekmovanjih.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Tina, ki se je v lepotni industriji začela gibati pri 16 letih, je namreč multipla mis.

Bila je mis Rumene noči v Kopru leta 2003, mis Študenta leta 2004, mis fotogeničnosti na tekmovanju za Miss Universe leta 2004 in seveda mis Maribora za Miss Slovenije. Obenem je sodelovala še na tekmovanju za Miss hostes leta 2006, Miss World leta 2009, na tekmovanju za snežno kraljico leta 2007, uradni epilog na tekmovanjih pa je bil letošnji nastop na Miss Exclusive of the World.

»Miss Slovenije je bilo moje zadnje lepotno tekmovanje v Sloveniji, vendar sem se kljub temu udeležila svetovnega tekmovanja Miss Exclusive of the World 2011, ki je pred časom potekalo v Turčiji, kjer sem se uvrstila med top finalistke,« je povedala Tina, ki med vsemi nastopi seveda najbolj ceni naslov mis Slovenije.

»Na dan razglasitve za mis Slovenije se spominjam treme, vzhičenosti in čudovitih občutkov po prejetju laskavega naziva. V letu mojega misovanja pa nikdar ne bom pozabila odhoda na svetovni izbor v Južnoafriško repub­liko, kjer sem bila več kot mesec dni. Bilo je res posebno doživetje. V sklopu tega sem se tudi čez nekaj mesecev odpravila z misicami na svetovno nogometno prvenstvo v Južnoafriški republiki.«

Lepotna tekmovanja, četudi jih je bilo nesramežljivo veliko, kljub vsemu niso bila glavni del Tinine kariere v svetu lepote in blišča. Bila je prava manekenka, po kateri so posegali tudi v Milanu. A ko se je vrnila v Slovenijo, se je v življenju odločila za drugačno pot.

Kmalu se bo lahko pohvalila z nazivom magistre, tako da zdaj manekenstvo in modeling sprejema le še kot hobi. »To delo me še vedno zelo veseli, zato tu in tam še posnamem kakšno reklamo ali se pojavim na modni reviji. Nedavno sem bila na snemanju za znamko Indiviauomo, fotografirali pa smo v Bohinju. Bila sem pomanjkljivo oblečena, ko je bilo zunaj le deset stopinj Celzija, ampak vse smo naredili po načrtih. Tako me boste kmalu lahko videli na veleplakatih po Ljubljani.«

Posvečena študiju se Tina umika iz medijskega prostora, njen seksi flirt z objektivom Aleša Bravničarja je bil eden njenih zadnjih utrinkov na tem področju, preden popolnoma zajadra v poslovne vode. Veseli smo, da se je odločila za tako odmevno slovo.

Tina je tudi zagreta športnica. Po duši je predvsem smučarka, saj dričanje po snežnih strminah že devet let tudi poučuje, sicer pa jo lahko srečate na fitnesu, kjer se najlaže sprosti in si napolni baterije za nove izzive. Strastna plesalka salse, ki vas lahko povabi na večerjo tudi v španščini, še pove, da se zdaj prepušča presenečenjem usode.

»Želim biti uspešna na poslovnem pod­ročju, želim biti poročena, v svoji hiški, mika pa me tudi tujina. Ampak pustim se presenetiti. Pomembno je le, da vem, v katero smer moram kreniti.«

Foto: Aleš Bravničar
Tekst: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri