Tina Deu

  • 24.05.2007

Cosmopolitan, najbolje prodajan mesečnik pri nas, praznuje petletnico, kar je poseben dosežek tudi za urednico revije, Tino Deu. Njeno urjenje v svetu tiskanih medijev se je začelo že pred desetimi leti. Najprej se je preizkušala v sferi najstniških revij, pisala in pomagala urejati nekatere ženske revije, nato za spremembo okusa otipala odnose z javnostmi, a kmalu odkrila, da se najbolj s srcem posveča revijam.

(Foto: Aleš Bravničar)

Postala je izvršna urednica modne revije Elle in kmalu zatem se je pojavila tista prava, verjetno najbolj slastna priložnost.

"Sprva nisem bila čisto prepričana, ali se bom našla v filozofiji Cosmopolitana, čeprav sem vedela, da sem dobra izbira za ta položaj. In imela sem prav – Cosmopolitan me je naravnost očaral in kmalu mi je postalo jasno, zakaj je ta revija tako uspešna, ne le pri nas, ampak tudi v svetu."

Tina je postala vodilna cosmopolitanka tudi zato, ker je njeno življenje vsaj tako dinamično, kot ga uči njena revija. Uspešno namreč žonglira med srečnim družinskim življenjem, kjer jo navdušuje njen triinpolletni sinček, in hektičnim vsakdanom urbane ženske, ki proste trenutke zadnje čase najraje usmerja v rekreativne dejavnosti, večino dneva pa preživi v snovanju in nadzorovanju nastajanja Cosmopolitana.

Tina zato ni tipična mama. In tudi ne tipična urednica. Je del ansambla, ki deluje kot eno, in čeprav prizna, da je včasih morda stroga, svoj uredniški cilj opisuje kot ustvarjanje pozitivnega in sproščenega ozračja, ki na koncu rodi kar najbolj privlačno revijo. "Svoje sodelavce želim videti na uredništvu, rada se pogovarjam in hočem vedeti, kaj se z njimi dogaja – prepričana sem, da iskrena komunikacija olajša nastajanje naših projektov in pripomore, da se Cosmo še bolje bere."

Ob vprašanju, kam lahko slovenski Cosmo še spleza, Tina pove, da je tokrat recimo prvič na naslovnici Slovenka. Nihče drug kot Špela Grošelj, lepotička iz skupine Atomik Harmonik.

Foto: Aleš Bravničar

Tekst: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri