Tejči - Atomik Harmonik

  • 11.09.2008

Skoraj vsi jo kličejo preprosto Tejči. Vsaj vsi tisti, ki jo poznajo, kar pa danes bržkone pomeni vso Slovenijo z dobršnim delom Nemčije vred. Tejči je namreč ena četrtina harmonikarskega (turbo)folk ansambla Atomik Harmonik, našega vodilnega tožanrskega benda, ki postaja vedno bolj vroč izvozni artikel vpivoljubni Deutschland. Njihove tako zelo prisrčno naslovljene hite zagotovo poznate: Sladko vince, Goveja župca, Kdo trka … pa tiste prve single, kot so Brizgalna brizga, Na seniku in Polkaholik.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Ja, danes Atomikom ni mogoče uiti. Nič čudnega, saj imajo vse, kar je treba imeti za orenk veselico – harmoniko, poskočne ritme, preproste rime in dve hudi mački. Tejči, ena od obeh, je postala ključni del ekipe po manjši rotaciji frontalnih pevk in tako pred dvema letoma nadomestila (ta drugo) Špelco.

»Vse skupaj se je začelo leta 2006, ko sem prišla z maturantskega izleta in me je poklical Jani (Pavec, op. p.) in predlagal, naj premislim o sodelovanju. Kaj dosti nisem premišljevala, saj sem ponudbo kar hitro sprejela,« se začetkov spominja Tejči, ki se je v tistem trenutku tudi poslovila od vsakršne oblike 'normalnega' življenja. Danes nastopa s skupino vsak vikend, včasih tudi med tednom, poletje so izkoristili, kot so ga lahko, saj tudi med počitnicami ni manjkalo koncertov, zdaj pa imajo vendarle posnet ves album tudi v nemščini, tako da se lahko kar pripravijo na poskakovanje onkraj naših meja.

Tejči si sploh ne predstavlja več, kako bi lahko še živela brez odra: »Ja, oder bi najbolj pogrešala, ker sem se v zelo kratkem času zelo navezala na šarm nastopanja. Že zdaj, ko sem si med poletjem privoščila nekaj malega dopusta, mi je v zadnjih dneh kar manjkalo odrskega adrenalina, tako da sem komaj čakala na prvi nastop.« Sicer ljubiteljica otrok ima poleg glasbe še eno veliko željo – končati pedagoško fakulteto in si nekje v ozadju pustiti možnost, da nekoč postane vzgojiteljica.

Otroci bi jo zagotovo takoj vzljubili – lepo poje in baje tudi odlično kuha, predvsem sladke dobrote.Domžalčanko, ki jo že pecajo bolj ali manj znane face domačega šovbiznisa, lahko najlaže srečate na fitnesu, kjer si utrjuje telesce, ali pa prijetno utrujeno po nastopu, ko najbrž kje v bližini gloda topel burek.

FOTO Aleša Bravničar

TEKST: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri