Špela Močnik

  • 20.03.2008

»Ljudje ne smejo preveč resno jemati vsega, kar jim ponuja rumeni tisk,« pravi trenutno medijsko precej prisotna 27-letna Špela Močnik, radijka, televizijka, voditeljica in urednica; če pa jo, kot si želi sama, raje popredalčkamo po njenih konjičkih, predvsem športnica in ljubiteljica filmov.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

»Moje delo mi veliko pomeni, toda tisto, kar res šteje, je uživanje življenja, čas, ki ga kakovostno in aktivno preživim zase,« pravi Špela, ki vedno najbolj poudari prav svoje rekreativne dejavnosti: fitnes, jahanje in celo boks. Vendar mimo njenega dela preprosto ne moremo.

Lepotica je v medijih zasidrana že od začetka študijske poti, ko se je začela uriti na lokalni televiziji kot novinarka, voditeljica lastne oddaje, poročil in celo urednica. Kmalu zatem se je prijavila na avdicijo radia RGL in tam dve leti delala kot novinarka in moderatorka, v tem času pa spoznala, kako izredno privlačen medij je radio.

»Je namreč veliko bolj intimen kot televizija,« zatrjuje danes aktivna urednica informativnega programa na radiu HIT, kjer si je pridobila največ medijskih izkušenj. Sprva je namreč delala kot informativna novinarka in pokrivala notranjo politiko (študirala je politologijo), kasneje pa je s povabilom Racmana in Peča v oddajo Hitova budilka prešla v zabavnejše vode. »Vsekakor tu in tam pogrešam terensko informativno novinarstvo, provociranje aktualnih debat, sestavljanje zgodb, a tudi tega se prej ali slej nažreš.«

Radio HIT in Špela Močnik sta danes kot eno. Pravi, da tam delujejo kot majhna banda, kot družinica, ki je vedno skupaj, in da tako povezanega kadra najbrž ne bi našla nikjer drugje. Kakovostni odnosi pa ustvarjajo tudi kakovosten program – radio HIT ima na polički že štiri viktorje (tole pišemo pred letošnjo podelitvijo, tako da je število morda že višje) in enega od teh – viktorja popularnosti – si je priborila Špela za radijsko osebnost.

Povabilo s komercialne televizije za vodenje resničnostnega šova Kmetija je Špela sprva sprejela malce zadržano. Po srcu ustvarjalka informativnega programa se je bala, da se bo od tega sveta le še bolj oddaljila, poleg tega pa se v televizijskem mediju ni želela omejiti le na en žanr. Ob govoricah o drugem delu Kmetije Špela pravi, da bo, če jo bodo spet povabili, o tem zagotovo razmislila. Vsekakor je vodenje takšnega šova izjemen izziv, drugačna možnost za dokazovanje, predvsem pa dinamičnost oddaje sprošča adrenalin, saj ni nič izdelano po točnem scenariju in je lahko vsako snemanje polno presenečenj.

Ob vseh teh presenečenjih – ali pa ravno zato – Špela to poletje sanja o pobegu na svoj priljubljeni otoček v Kornatih, kjer si bo oddahnila v okolju brez telefona, interneta in medijev.

FOTO: Aleš Bravničar

TEKST: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri