Saša Prelesnik

  • 25.07.2007

Ujeli smo jo tik pred odhodom na Maldive, kjer si bo ob morju na peščenih plažah oddahnila od zahtevnega in hektičnega položaja urednice fotografije pri reviji Jana. Ja, čudovita, komunikativna, strastna, natančna in divje črnolasa Saša Prelesnik je fotografinja. Vsaj nekoč, preden je prevzela odgovorno funkcijo, ki zahteva več pisarniškega kot terenskega dela, je skorajda ni bilo mogoče srečati brez fotoaparata. Slikala je vse, od modnih fotografij in reportaž do intervjujev z velikimi posebneži, kot je David Copperfield.

(Foto: Aleš Bravničar)

2 fotografiji v galeriji

Želja se ji je porodila čisto po naključju, ko se je namesto za gimnazijo hotela odločiti za nekaj bolj praktičnega. Končala je šolo za oblikovanje in fotografijo ter si tako začrtala pot, za katero pravi, da bi jo takoj še enkrat prehodila. Je pa imela vmesno postajo, ki bi jo lahko popeljala drugam. Pred koncem šole se je namreč prijavila na avdicijo Mladinskega gledališča, kjer so za predstavo Psiha režiserja Vita Tauferja iskali naturščike.

Zgovorna Saša je bila med desetimi izbranimi. »Skoraj mi je malce žal, da se nisem bolj posvetila igri, saj je bil nastop v Psihi zame izjemno, nepozabno doživetje. Nekatere druge igralke, ki so nastopile takrat z mano, so po tej predstavi igrale naprej in so danes priznane slovenske igralke. A takrat sem bila že popolnoma v fotografiji in je ne bi izpustila za nič na svetu,« pravi Saša, ki jo v življenju zanimajo številne stvari.

Po eni strani jo privlačijo adrenalinski izzivi, tako da je začela celo redno obiskovati strelski klub (»Streljanje zahteva natančnost, in ker sem takšna že po naravi, me je rokovanje z orožjem hitro pritegnilo.«), po drugi strani pa Saša vedno znova išče nove oblike izražanja, od izdelovanja nakita in torbic do opremljanja prostorov.

Prihodnost pušča odprto, ponosna pa je na vse, kar je že dosegla. Upravičeno ponosna, »Mislim, da so dobri fotografi premalo cenjeni, predvsem zato, ker veliko ljudi ne ve, koliko je dejavnikov, ki jih mora fotograf upoštevati, v ozadju vsake fotografije.« Zato zdaj ponosno uživa v svojih dosežkih, ko pa vendarle ujame trenutek prostega časa, mamljivo razvaja svoje čute: ob kozarčku izbranega irskega viskija se prepusti melodijam Franka Sinatre ali poklepeta s prijatelji, ljudmi, ki jih spoštuje in jim zaupa, ki so optimistični in polni izkušenj. Ljudje, ki so jo prepričali. Med njimi pa Saša poudari dve osebi: novinarko Žano Kapetanovič in, seveda, svojo mamo.

Pričeska: Gusti za Frizeraj Las Vegas, Ličenje: Saša Godejša, Stiliranje: Irena Lušičić, Oblačila: Lolita Erotic Shop, Nama, JSP, Dodatki in nakit: Lolita Erotic Shop, Emporium, prstan in verižica, Zlatarna Mirage – izdelava posebnega nakita.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri