Sara Jereb

  • 09.07.2010

»Če bi bil vladar in imel to moč, nenamerno bi ugasnil dan, naredil noč,« poje Tomi iz Siddharte v izjemno dovršenem videospotu za komad Ring z albuma Rh–, v katerem ga v dalijevski sestavljanki iz razbitih delcev zlaga skupaj črnolasa mistična lepotica, Vrhničanka Sara Jereb.

(Foto: Aleš Bravničar)

Sodelovanje v tem vi­deospotu sama šteje med najopaznejše utrinke v svoji zelo pestri in tudi nadvse uspešni manekenski karieri. »Zgodilo se je zelo na hitro. Producent video­spota me je poklical na kasting in čez dva dni sem že bila na snemanju, potem pa smo neprekinjeno delali več kot 24 ur. A vladala je tako super energija, da bi lahko delali še dlje,« se Sara tega z veseljem spominja. To je bilo leta 2004.

Sara Jereb

Z zmago na elitnem tekmovanju Supermodel Slovenije 2005 se je uvrstila na svetovni lepotni zemljevid, kar jo je poneslo čez Atlantik v New York na nastop v finalu prireditve Ford's Supermodel of the World. »Tam sem imela možnost spoznati del svetovne manekenske elite, naučila pa sem se predvsem to, da sta v tem poslu najpomembnejša trdo delo in velika želja po uspehu. Bleščicam in glamurju navkljub namreč delo vrhunskih manekenk zahteva zelo trdo kožo.«

In tudi nekaj sreče, kajti Sara za svojo kariero nikoli ni delala načrtov, pustila je, da so šle stvari svojo pot. No, od samega začetka je skrbela, da je bila pri projektih vestna in profesionalna, usodi pa je prepustila, da jo je postavila na pravi kraj ob pravem času. In jo tudi je že pri sedemnajstih, ko jo je opazila umetnica ličenja Alja Sušnik in ji pomagala narediti prve korake v zdaj cvetoči karieri. Poleg tega je imela usoda prste vmes tudi pri tem, da je sodelovala pri enem njej ljubših projektov – nastajanju magistrskega dela fotografa Matjaža Baniča, ki je vključevalo serijo Sarinih fotografij in je bilo pozneje predstavljeno celo na Royal Academy of Arts v Londonu.

Danes 25-letna Sara zelo skromno govori o svojih dosežkih in le spotoma omeni najrazličnejša sodelovanja v videospotih, reklamah in projektih v tujini. Denimo snemanje fotografij za katalog Nancy Beachwear na Santoriniju. Raje namigne, da se res­no posveča koncu študija mednarodnih odnosov, v prostem času pa najraje potuje in pleše. Seveda, saj je celih 11 let posvetila džez baletu in baletu. Rada ima tudi tenis, nad katerim je tako zelo navdušena, da spremlja vse svetovne turnirje. Če se ne ukvarja s športom, se predaja glasbi, in sicer roku. Najraje v avtomobilu, z odprtimi okni in jakostjo do bolečih decibelov. S strastjo in užitkom.

Predvsem pa je odprta za presenečenja. Meni, da je teh v življenju veliko, zato je ustvarjanje dolgoročnih načrtov nesmiselno. »Kratkoročno se vidim predano manekenstvu in dokončanju študija. Za debato o drugih stvareh je za zdaj prezgodaj, treba je živeti in uživati tu in zdaj.« Se strinjamo, sploh če ta užitek popestrijo takšne fotografije.

Foto: Aleš Bravničar
Tekst: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri