Sanjsko dekle: Noemi Jugovac

  • 22.01.2018

Noemi vsekakor je nevsakdanje dekle. Ko spregovori, ima skorajda vsaka njena beseda težo. Smisel. In tudi namen.

(Foto: Aleš Bravničar)

4 fotografije v galeriji

Njeno razmišljanje sega prek vsakdanjega, zato nam na tudi najbolj enostavna vprašanja odgovori s pronicljivo bistrostjo. Zase pravi, da je svojeglava, ambiciozna, uporniška in predvsem odločna. Ob zaključku študija ugotavlja, da je Slovenija zanjo premajhna.

»V Sloveniji se že od najstniških let počutim ujeto. Premajhna je za moje sanje, kar sem še bolj začutila, ko sem bila v Kaliforniji, kjer se je še utrdila moja strast do mode,« pove 26-letna Noemi, ki zdaj vztrajno dela na tem, da si z modelingom pridobi delovno vizo in začne svojo poslovno idejo lastne blagovne znamke s humanitarnim pridihom Noemi J Rose razvijati v ZDA.

Noemi svojo unikatno identiteto izkazuje tudi z udarnim imidžem, s katerim, kot pravi sama, rada izziva. »Bolj ko me ljudje kritizirajo zaradi barve in oblike nohtov ali las, tetovaž, pirsingov, oblačenja, objavljanja na socialnih omrežjih, bolj v tem uživam, saj sem rojena upornica in zame je izziv izstopati iz množice enakih.«

Na katere dosežke v svojem življenju si najbolj ponosna?

Zelo ponosna sem na osebo, v katero sem odrasla. Za vzgojo in vrednote, ki jih imam danes, sem zelo hvaležna mami, očetu in noni. Brez njih ne bi bila to, kar sem. Eden izmed dosežkov, na katerega sem zelo ponosna, pa je vsekakor ta, da sem se lani odpravila v ZDA. Spakirala sem kovčke, vzela svoji dve čivavi in odšla v Kalifornijo. Tam sem doživela stvari, o katerih sem kot otrok lahko samo sanjala. Na Beverly Hillsu sem spoznala in delala z znanimi osebnostmi, ki sem jih v najstniških letih gledala na televiziji ‒ Michelle Williams, Victoria Justice, Mandy Moore, Kristen Bell, Amy Adams. Obenem sem asistirala in pripravljala oblačila za Ashton Kutcherja in Milo Kunis, glasbenika The Weeknd in Taylor Swift ter tudi za Milo Jovovich. To je bila izkušnja, na katero sem nadvse ponosna in ki me je veliko naučila – o svetu mode, o ljudeh, o sebi, o življenju.

Katera življenjska izkušnja je bila zate tudi največja lekcija?

Ena največjih lekcij je bila nedvomno ta, da sem v Ameriki zaupala napačnim ljudem. To se mi sicer dogaja že vse življenje, a je bilo v tej situaciji precej hujše in nevarnejše. Če sem iskrena, sem se v tem obdobju dotaknila najnižje točke v svojem življenju in v tistem trenutku – deset tisoč kilometrov daleč od doma, daleč od družine, znancev, prijateljev, sama na ulicah Los Angelesa – sem se zavedala, da sem odvisna samo od sebe in svojih hitrih odločitev. In takrat sem spoznala, koliko moči imam v sebi in da vse zmorem.

Katere tri stvari te na moškem najbolj prepričajo?

Moškim v današnjih časih primanjkuje moškosti. Pogrešam moškega v pravem pomenu besede. V svojem potencialnem partnerju iščem varnost, zaupanje. Predvsem pa si želim, da je moški ambiciozen, saj si želim veze, kjer lahko skupaj gradiva in drug drugega podpirava na poti do cilja.

Za kateri del svojega telesa prejmeš največ pohval?

Veliko ljudi mi reče, da imam posebno energijo in razmišljanje, ki v ljudeh vzbudi zanimanje, da bi me bolje spoznali. Zato bi namesto dela telesa mogoče raje poudarila lastnosti, ki običajno obnorita moške – to sta moja ambicioznost in odločnost za doseganje ciljev. Opazila sem, da moške zelo privlači samostojna, močna ženska z jasno zastavljenim ciljem.

Playboy te povabi na zmenek – o čem bi se pogovarjali?

Če sem iskrena, na zmenku nisem bila že zelo dolgo. [smeh] Zelo rada se pogovarjam o ciljih in sanjah, saj mislim, da sanje veliko povedo o človeku. Nočem, da se moški česarkoli v pogovoru izogiba, zato da mi ugaja. Želim si, da govori o stvareh, ki so mu blizu, saj bi ga tako najbolje spoznala in bi oba takoj videla, ali imava skupne interese. Seveda si bo pridobil nekaj točk več, če bo izkazal ljubezen do psov in omenil, kako zanimiva mu je bila včerajšnja tekma med Chicago Bullsi in Cleveland Cavaliersi. [smeh]

FOTO Aleš Bravničar
TEKST Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri