Sanjsko dekle Nana Wolke

  • 04.03.2015

Nana je umetnica. Nadela si je umetniško ime in razprostrla krila svoje ustvarjalnosti na raznolikih področjih.

(Foto: Aleš Bravničar)

4 fotografije v galeriji

Že od malih nog je živela z umetnostjo, postopoma gradila svoje interese, slog ustvarjanja in zdaj vendarle zaživela življenje prave umetnice, ko se njen dan začne in konča v ateljeju. Je študentka na Akademiji za vizualne umetnosti in med svoje dosežke poleg nagrad in odlikovanj za številna umetniška udejstvovanja.

Zdaj šteje tudi lansko okrasitev Trubarjeve ulice v sklopu praznične okrasitve Zmaga Modica z naslovom Vesoljna Ljubljana. Zdaj lahko torej k čudovitim prizorom, ki smo jim bili priče, ko smo se pred novim letom sprehajali po bleščeči Ljubljani, dodamo tudi obraz.

PB: Kako se je slog tvojega ustvarjanja spreminjal skozi leta?

NW: Nastanek sloga ustvarjanja dojemam kot nekaj, kar zame še ni zaključena pot. Lahko bi rekla, da večinoma slike na tej točki nosijo že neko mojo prepoznavno noto, me pa pri ustvarjanju najbolj navdušuje in hkrati vedno znova preseneča, kako se nenadoma porodi nova ideja, ki spremeni ustaljene tirnice. Na moje delo trenutno najbolj vplivajo občutja, pretekle izkušnje in aktualna družbena tematika.

PB: Katera življenjska izkušnja ti je bila tudi največja življenjska lekcija?

NW: Predvsem porazi, ki so me naučili, kako vztrajati in stopiti korak naprej.

PB: Kaj na moškem najprej opaziš?

NW: Karakter, neka posebna prezenca in tisti trenutek, ko se izrečejo prve besede.

PB: Si že spoznala moškega, ki je bil mojster umetnosti zapeljevanja?

NW: Gotovo. Mislim, da je v mojem primeru moški svojo umetnost zapeljevanja izrazil z izvirnim pristopom. Nobene osladnosti, nikakršnih prikrivanj, le on, takšen, kot je, s svojo čudovito vsebino.

PB: Kakšne imaš načrte za bližnjo in morda ne tako bližnjo prihod­nost?

NW: Vztrajati pri svojih ciljih z doslednim delom. V okviru teh tudi upam, da bo kmalu spet priložnost za kakšno večjo razstavo. In čez nekaj let zelo veliko razstavo. Pa seveda čim več prebirati o tematikah, ki so mi blizu, in še naprej graditi na odnosih v dobri družbi, ki me obkroža.

FOTO Aleš Bravničar/www.bravnicar.com
TEKST Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri