Sanjsko dekle Kristina Lovko

  • 20.11.2014

Lepotica, ki je najprej študirala grafično oblikovanje, potem pa ugotovila, da jo moda preveč privlači, da bi jo lahko sprejemala kakorkoli drugače kot svojo glavno življenjsko strast.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

»Ko oblikujem, se grafično in modno oblikovanje tako ali tako nenehno prepletata,« pove Kristina Lovko, modna oblikovalka, ki se pri ustvarjalnem delu zanaša na notranji navdih. Na tisto, kar čuti.

Ko jo povprašamo, na kaj je najbolj ponosna, z nasmeškom odgovori: »Pravzaprav na čisto vse.« In našteje kolekcije, uvrstitve, zamisli, pa tudi vztrajnost v tem, kar počne, in domišljijo, ki je nikoli ne pusti na cedilu. »Če bi morala nekaj po­udariti, bi rekla, da sem najbolj ponosna na svoj začetek.«

PB: Katera življenjska izkušnja je bila tudi največja lekcija?

KL: Odločitve in njihove posledice. Dobre in slabe te nekaj naučijo. Vsaka odločitev je bila nujna, da sem, kdor sem, in to, kar sem postala. V oblikovanju je okvir mišljenja na splošno večji, da ga skoraj ne vidiš.

PB: Česa ne bi nikoli oblekla?

KL: Nisem še doživela situacije, ki bi me prisilila, da nečesa ne bi oblek­la. Rekla bi, da ima vsaka obleka svoj namen. Me pa ne boste nikoli videli v kakšnih zategnjenih in neudobnih oblačilih.

PB: Kakšno vlogo v modi po tvojem mnenju igra golota?

KL: Njena uporabnost je v tem, da je golota preprosto lepa.

PB: Ko moški dopolnjuje svojo garderobo – pri katerem kosu naj ne varčuje?

KL: Pri plašču.

PB: Česa pri moških ne toleriraš?

KL: Ignorantske neumnosti. Do naivne neumnosti imam še nekaj zmerne tolerance.

PB: Kakšni so tvoji kratkoročni in dolgoročni načrti?

KL: Cilj je razmišljati kreativno. Če bo tako, potem bo tudi okolje pravo

FOTO Aleš Bravničar/www.bravnicar.com
Tekst Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri