Rebeka Dremelj v top formi

  • 09.05.2013

Po eni strani odločna, trmasta in jezikava, po drugi pa ne­verjetno prijazna in zabavna. Pevka, ki je kariero začela kot misica, si je z odločitvijo, da postane pevka, zadala težko nalogo. Vedela je, da se bodo glasbeni kritiki spravili nanjo kot sestradani volkovi, vendar je dokazala svoje, ko je bila leta 2008 izbrana, da na Eurosongu v Beogradu zastopa Slovenijo. Je ena tistih zvezdnic, ki zasebnosti pretirano ne skriva, vendar je tokrat prvič, da nas je spustila tako blizu v svojo intimo.

(Foto: Helena Kermelj)

3 fotografije v galeriji

Rebeka Dremelj

PB: Kaj po tvojem mnenju žensko naredi seksi?

RD: Lesk v očeh. Ni treba, da ima ženska manekensko postavo ali da je nadpovprečno inteligentna, važno je, kaj izžareva, ko jo pogledaš v oči. Če je pogled prazen, nič ne pomaga, pa če ima še tako lepo postavo in lep obraz. Seksapil izgine. Veliko žensk enostavno moraš, ko stopijo v prostor, opaziti, pa tudi če je še takšna gneča. In take ženske so zame never­jetno seksi.

PB: Kako sprejmeš kompliment?

RD: Tistemu, ki mi ga je namenil, se zahvalim in ga peljem na pijačo. Sploh zdaj, ko sem stara že čez 30, je dobro slišati, da sem lepa in seksi. Vsakič je bolj vznemirljivo, tako da ... Sem vesela in zelo rada slišim tak kompliment. Tudi od kakšne ženske, da ne bo pomote.

PB: Se danes vse preveč vrti okoli videza?

RD: Danes se vse vrti preveč okoli vsega. Svet je postal, ne vem, niti ne najdem pravih besed. Ko se malo poglobiš v vse stvari, ki se dogajajo okoli tebe, in ko malo pogledaš, kaj v da­našnjem svetu sploh še šteje, lahko postaneš prav depresiven. Postali smo materialisti, vsi se samo grebemo in borimo za nekaj, kar sploh ni pomembno. Zelo malo pa se nas zaveda, da so najpomembnejše stvari brezplačne. To so lahko tudi nasmeh, objem, poljub ... In ja, videz naj bi bil pomemben. Pa je res?

PB: Si rada pred fotografskim objektivom?

RD: Iskreno, ne. Zame je bil to užitek, ko sem bila stara 15 let. Takrat sem se začela ukvarjati z manekenstvom in v tistem času sem to res rada počela. Potem pa sem se tega malo najed­la in danes vsako slikanje jemljem kot nujno zlo. Fotografi, ki delajo z menoj, vedo, da ne bodo imeli pretirano veliko dela, ker bodo morali vse skupaj izpeljati na hitro. [smeh]

PB: Na kateri del kariere imaš najlepše spomine?

RD: Hm, na zdajšnji. Sem v fazi, ko mi res čisto nič ne manjka. Kariera mi gre dobro, nastopam veliko, zadnja pesem Fantje izpod Triglava se je odlično prijela med poslušalci. Z vzhičenostjo in veseljem se vedno vračam domov, s kančkom več adrenalina kot prej se odpravim na nastop. Skratka, mislim, da bodo tale leta čez nekaj let najlepša leta. Če drugega ne, bodo vsaj ostala v lepem spominu.

PB: Začela si kot mis Slovenije. S čim si prepričala ljudi, da misliš v poslu resno, da so nate nehali gledati kot na misico?

RD: Na to vprašanje pa žal ne znam odgovoriti. Nisem jih prepričevala, samo delala sem, se ukvarjala samo sama s seboj in mislim, da so sami od sebe dojeli.

PB: Si pevka, preizkusila si se kot igralka, modna oblikovalka, voditeljica ... Imaš še kakšen skriti talent?

RD: O jaaaa, seveda. Ampak ta je za med štiri stene, haha. Ne bom ga delila z vso Slovenijo.

PB: Katere stvari si se v življenju lotila najbolj strastno?

RD: Vloge materinstva. To je trenutno vloga, ki me neverjetno izpopolnjuje, vsak dan mi daje energijo, zagon. Zanjo bi se, če bi prej vedela, kaj pomeni, zagotovo odločila že pred nekaj leti.

PB: Najpomembnejša življenjska lekcija, ki si jo dobila?

RD: Še v osnovni šoli mi je sosed in prijatelj zapisal v spominsko knjigo: Ne pravi svetu, če si srečna, ker svet je nevoščljiv, in ne pravi svetu, če si nesrečna, ker svet je privoščljiv.

Rebeka Dremelj

Tekst Andreja Freyer, foto Helena Kermelj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri