Razgaljena blogerka Tina Mentol

  • 09.07.2015

Študentka, ki je manekenka, ki je plesalka, ki je mislec. In pravi, da je v svoji esenci Mentol. Ker pravi, da originalnost ne obstaja brez soobstoja replik, original je odvisen od replik.

(Foto: Aleš Bravničar)

En je Mentol. In Tina Mentol, ki se je na očitke, da živi narobe, odzvala s spletnim vzklikom #narobezivim, je ena. Motri svet okoli sebe in se vanj umešča precej drugače, kot bi pričakovali. Ji zavidate?

PB: Kako se je zgodil fenomen #narobezivim? Ti ljudje radi solijo pamet o tem, kako bi morala živeti?

TM: #narobezivim je prišel iz očitkov ljudi, družbe, pritiskov virtualnega sveta, človeškega faktorja nasploh. Ne bom posploševala pojava 'očitkov' in baje 'slovenske' črnogledosti nad dejanji slehernika, ki bo vedno izpostavljen kritikam glede svojih dejavnosti, projektov ali celo nad tem, kako je srknil čaj. Z #narobezivim vsem sporočamo, da nam je vseeno za njihovo mnenje, prizna­vamo, da narobe živimo, in kaj nam mar.

PB: Playboy te povabi na zmenek – katerih tem se moramo izogibati?

TM: Ničesar se ni treba izogibati, za vsako stvar se lahko poda mnenje, nobena tematika ni tako 'problematična', da se o njej ne bi dalo razpravljati. Od Kantovega kategoričnega imperativa do medprstnih muckic, ki ostanejo pri nošenju nogavic. Izogibanje je samo bežanje pred resnico in izkrivljanje podobe, čemu bi se igrali skrivalnice?

PB: Katere tri stvari te na moškem najbolj prepričajo?

TM: Raje spisek, katere tri me ne, vendar je ta daljši in zakaj tri, pravljično število? Mogoče trdna osebnost, ki preživi pikre pripombe, vendar to ni dovolj. Sama sem ženska s karakterjem, ne z oblinami, pričakujem isto. Očitno.

PB: Kakšni so sicer tvoji kratko- in dolgoročni načrti?

TM: Če govorimo najprej o kratkoročnih rokih, jih je nekaj izpitnih na sporedu, sodelovanje pri projektih v akademskih in modnih vodah, septembra dve diplomi in oplemenitenje imena z  nazivom uni. dipl. etn. in kult. antrop. in uni. dipl. fil. V nadaljevanju vpis na magisterij ter živeti, ne samo eksistirati, v bodoče se bom še vedno ukvarjala s plesom, modo, antropološkim raziskovanjem in grenjenjem vsakdana drugim. #narobezivim

Tina Mentol

Foto Aleš Bravničar, tekst Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri