Polona Baš

  • 19.07.2007

Navkljub izredno razburkanemu življenju ostaja Polona tista prijetna, umirjena Štajerka, ki namesto velikih besed raje počne velika dejanja. Že kot majhna deklica je recimo trinajst let zvesto trenirala ritmično gimnastiko in leta 1998 celo nastopila na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Polona Baš (Foto: Aleš Bravničar)

Potem se je umaknila v druge vode, zadišala sta ji manekenstvo in nastopanje. Za slabo leto je odšla v Ameriko končati izobraževalne obveznosti, tam pa je potem izkusila tudi tisti pravi ameriški maturantski ples z limuzino in vsem glamurjem, ki temu pritiče. Sledila je vrnitev v rodne kraje, kjer jo je ljubezen do odra leta 2003 privabila na zmagoviti izbor Miss Universe. Takrat se je njeno ime zapisalo v medije in zgodovino slovenske lepote, Poloni pa je v spominu ostal predvsem svetovni izbor v Panami. Elitni dogodek jo je prepričal, da je manekenstvo njena obrt, a lotila se ga je z dveh različnih plati. Po eni strani je Polona redno zahajala na modne revije, pozirala kot fotomodel in celo poučevala na manekenski šoli, po drugi strani pa v tem vidi tudi svoj bodoči biznis. Vsak čas bo namreč končala študij in odprla posebno šolo z nazivom Loni, kar pomeni »Lepota, oaza notranjega izžarevanja.« Namen: lepotičke učiti vsestranskih manekenskih trikov, poslovne ženske in študentke pa pripravljati na javno življenje.

Polona je svoje podajanje znanja že preizkusila na finalistkah zadnjega izbora Miss Universe, kjer je trenutno odgovorna za castinge in komunikacijo s tekmovalkami. Verjame namreč, da vrhunska postava ni ključni element lepote. »Pomembna sta tudi pravilna drža in hoja, ampak prava lepota izžareva skozi oči,« nam je razložila. In ko vam vrne pogled, ji tega nikakor ne morete oporekati.

Foto Aleš Bravničar

Tekst: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri