Ota Roš

  • 09.04.2009

Pravi, da je vse posledica tega, da si na pravem mestu ob pravem času. In pred šestimi leti je ta formula pri Oti Roš odlično delovala. Na petkov večer se je s prijateljicami zabavala v ljubljanskem lokalu in obenem na glas tuhtala, kako bi priložnostna študentska dela zamenjala za tisto, čemur bi lahko rekla kariera.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Na pravem mestu ob pravem času je bil takrat tudi Leo Oblak, poglavar Radia Antena (med drugim), in pripetilo se je, da sta se spoznala. Sredi živahnega nočnega lokala je Ota svojo zgovornost in šaljivost predstavila gospodu Oblaku, nevede, da je s tem pravzaprav sprožila resni službeni intervju kar tam, med glasno glasbo in sveže zmešanimi koktajli.

Naslednji ponedeljek je že imela službo, na katero je zamudila, saj je predvidevala, da se je gospod Oblak v petek šalil, ko ji je kar sredi bara ponudil mesto na radiu. A od takrat se priljubljena blondinka premika le še navzgor.

Njena kariera je zdaj v polnem razcvetu. Na radiu je v le nekaj letih iz oddaje Antenina večerja prestopila v popoldanski termin, kjer zdaj od 14. do 18. ure vsak dan vodi zabavni živžav Šov domov skupaj z Rokom Ostrežem. Ta si jo mora zadnje čase deliti tudi z ekipo informativne oddaje 24ur, saj je Ota pred kratkim sprejela mesto ene od voditeljic rubrike POP IN.

»Vsekakor je občutek zelo drugačen kot na radiu, adrenalinski naval je močnejši, televizija pa ponuja drugačne možnosti, ker se tu vendarle lahko igraš tudi s sliko. Tako imam zdaj pravzaprav dva različna izziva – na eni strani se zanašam na moč slike, na drugi strani pa na moč besed,« pravi Ota, ki jo zdaj lahko izmenično en teden ujamete na radijskih valovih, naslednji teden pa ob koncu informativne oddaje 24ur na POP TV.

Utečena je že na obeh straneh, pa čeprav je bila preizkušnja na televiziji sprva prežeta z več kot pričakovano tremo: »Imela sem malo priprav, tako da sem zelo hitro spregovorila pred kamero. Ko sem se zavedla, da me od te točke naprej spremlja ogromno ljudi, ki se sprašujejo, kako se bo zdaj 'ta nova' odrezala, sem imela ogromno treme.

Celo toliko, da sem se morala spomniti, da naj diham. Po nekaj oddajah je to seveda minilo in takrat sem začela tudi bolje spremljati in sodelovati pri nastajanju novic na POP IN.« V tistih minutah prostega časa, ki ji ga ostane, tu in tam vodi tudi prireditve, podeli kakšnega viktorja ali pa se kar sama znajde med nominiranci. Za lansko kandidatko za seksi naslov femme fatale tako nikoli ne zmanjka dela.

O prihodnosti Ota ne želi govoriti. »Rada imam izdelane načrte, a tistih res velikih se izogibam. Bila bi preveč potrta, če se ne bi uresničili, zato se pri stvareh, kot je služba, prepuščam toku. Obožujem radio, obožujem televizijo, uživam v tem, kar delam, obenem pa se zavedam, da imaš v medijih vedno rok trajanja. A dokler me bodo ljudje hoteli gledati in poslušati, bom z užitkom nadaljevala to, kar počnem.«

FOTO Aleš Bravničar

Tekst Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri