Nives Orešnik

  • 20.08.2012

Ravno smo vkup zlagali še vroče fotografije čudovite temnolaske Nives Orešnik, jih temeljito pripravljali na tisk, da se boste bralci lahko dodobra napasli štajerskih lepot naše do nedavnega še skrite mariborske mane­kenke, ko je nenadoma priletelo kot strela z jasnega: Nives Orešnik je mis Slovenije 2012. Ko je že kazalo, da letos nacionalne mis sploh ne bomo imeli, so na ekskluzivnem izboru vendarle okronali najlepšo v deželi tej.

(Foto: Aleš Bravničar)

4 fotografije v galeriji

Nives tako že 18. julija odpotuje na Kitajsko, kjer bo našo deželico pred­stav­ljala na finalnem izboru za mis sveta 2012. Ne dvomimo, da jih bo na Daljnem vzhodu navdušila tako z lepoto kot iz zrazito vsestranskostjo. Po duši je umetnica, študentka slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALU), po telesni popolnosti pa seveda športnica.

Nekdaj je trenirala gimnastiko, zdaj se s športom ukvarja le še v prostem času. Za sprostitev si postreže z glasbo ali s filmom, in sicer še tradicionalno, v kinu. Piratizi­ranja namreč ne mara, zato je ena tistih nostalgikov, ki si tu in tam celo privoščijo kakšen originalni album ali DVD.

Socialno ozaveščena Nives rada pokramlja tudi o gospodarskem in druž­benem stanju naše države, sicer pa pravi, da biti mis ne pomeni biti superheroj. Sveta ne bo rešila, bo pa aktivno in vestno sodelovala pri humanitarnih dejanjih, tistih, pri katerih bo verjela, da gre pomoč v prave roke.

In kako se je sploh znašla med kandidatkami? »Sodelovala sem na povabilo organizatorja,« pravi Nives in potrdi, da se je celoten izbor resnično zgodil skoraj čez noč. Po povabilu je že čez dva dni sledil kasting, menda organiziran kar na pobudo lastnice licence svetovnega izbora Julie Morley.

Morda pa niti ni slabo, če se na hitro odločimo, saj na Kitajsko pošiljamo čudovito 20-letnico, visoko 173 centimetrov in z zavidljivimi merami 84–61–90. Nives danes večino časa nameni manekenstvu in se kategorizira kot svo­bodnjakinja, ki nam je že mežikala z najrazličnejših naslovnic (Finance Trendi, Eva, Jana, Ona …), sodelovala pa je tudi v kampanjah za znamki Collection 69 in La Vie. Ponosni smo, da vas lahko ob tej lepotni zmagi zdaj prepriča tudi na naših straneh.

Nives Orešnik

Nives Orešnik

Nives Orešnik

Foto: Aleš Bravničar, tekst Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri