Nika Mihelčič

  • 31.01.2011

Tako blizu, a vendarle tako daleč. Nika Mihelčič, sloka temnolasa lepotica, se je namreč prebila čisto do finala šova Slovenski top model, ko se je njena pot do absolutne zmage nenadoma končala

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Razočaranje? Vsekakor, obenem pa tudi ponos in zadovoljstvo. Nika je z izkušanjem živ­ljenja profesionalne manekenke v resničnostnem šovu namreč živela dolgoletne sanje, ki so jo omamljale že, ko je bila zgolj 14-letno dekletce. Takrat je prvič hotela postati prava manekenka in modna agencija Ford ji je bila pripravljena ponuditi zatočišče – a so vmes posegli starši in ji pametno svetovali, naj se njeni posli v lepotni industriji raje začno kakšno leto ali dve pozneje.

Zdaj je Nika prejela ekspresno lekcijo obratovanja na vrhu modnega sveta, od nabitega urnika in zahtevnih strank do užitkov v delu s profesionalnimi fotografi in magičnih potovanj. In očitno se je tudi veliko naučila. »Zdaj veliko lažje delam kot manekenka, bolj sem sproščena, če je na slikanju večje število ljudi, sem bolj samozavestna in morda zaradi tega tudi malce bolj tekmovalna. Vendar se tudi veliko bolj trudim, ker se zavedam, da lahko še tako majhna napaka hitro pomeni konec kariere,« pove v smehu, ko potegne vzporednico z realnostjo in šovom. »Poleg lepih spominov iz oddaje sem dobila tudi nekaj zelo dobrih fotk, ki mi bodo prišle prav pri sklepanju novih poslov, tako da mi nikakor ni žal te edinstvene izkušnje,« še doda Nika, ki že snuje načrte za prihodnost.

Od tod bo hodila po poti profesionalne manekenke, saj ji je takoj po oddaji že začel zvoniti telefon, zato boste Niko kmalu spet gledali v akciji. Med drugim se je oglasila tudi tujina in zdi se,
da bo že v bližnji prihodnosti pakirala kovčke. Ker jo želimo več videvati doma, upamo, da ji v Sloveniji ne bo zmanjkalo izzivov, pri čemer nam lahko pomaga njen namig, da se ne bi branila kakšne dobre ponudbe s televizije. Mlada Ljubljančanka je namreč zelo vsestranska in že zdaj poleg skakljanja po modnih brveh razmišlja o vlogi oblikovalke in stilistke. Mi se vsekakor javimo, da nas ... obleče.

Sicer pa ob naslednjem sprehodu po Ljubljani natančneje kukajte po lokalih. Morda boste Niko ugledali na kavici s prijateljico, kot se rada zamoti v prostem času, ne čudite pa se, če jo boste morda srečali tudi na plesišču kakšnega nočnega kluba. »Znam biti umirjena in razgreta – sem vse v enem,« namigne vzhajajoča zvezda manekenskega sveta, ki jo mnogi vidijo kot mešanico Mille Jovovich in Megan Fox.

Prihodnost? Pravi, da bo najverjetneje končala v tujini. Morda zaradi boljših ponudb. Morda zaradi razvitejšega trga. Morda pa je to le opozorilo, da moramo cvet slovenske lepote pograbiti, preden nam pobegne. Zakaj? Poglejte fotografije.

Foto: Aleš Bravničar
Tekst: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri