Nika Globokar

  • 16.05.2011

Lepotica slovenskega rodu s svetovno kariero in statusom prave vrhunske manekenke.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Na modnih brveh se je srečavala s Christy Turlington, Naomi Campbell, Cindy Crawford in celo Claudio Schiffer. Začela je zgodaj, saj je že pri rosnih petnajstih za dva meseca odpotovala v Tokio. Tujina je kmalu postala njen drugi dom.

Živela je v Londonu, Parizu, Milanu, New Yorku, Barceloni, Miamiju in Sao Paulu. Tam, koder sta jo vodila moda in posel, tam, kjer so jo čakali največji svetovni modni oblikovalci. Danes, ko živi bolj umirjeno življenje, nekoliko stran od blišča in slave, se še vedno rada spominja svojih največjih dosežkov, dela z vodilnimi modnimi hišami, od Giorgia Armanija, Roberta Cavallija in Givenchyja do Chanela in Fendija.

Njeno telo je krasilo tudi kampanje različnih modnih znamk, med drugim Intimissimi in Victoria's Secret. Prekrasni spomini, med katerimi Nika posebej omeni predvsem enega: »V spominu mi bo vedno ostala modna revija Chanel, na kateri mi je Karl Lagerfeld dal na izbiro modno obleko pred znanimi manekenkami, kot so Carmen Kass, Alek Wek in Kate Moss. Ker je bila to ena mojih prvih modnih revij, se v petah še nisem dobro znašla, zato mi je ponudil balerinke. Danes je na izbiro ogromno deklet in mislim, da bi se kaj podobnega izjemno težko zgodilo.«

A vse ni bilo tako rožnato – včasih je bilo prav nevarno! »Ko smo snemali v Italiji, natančneje v mestu Alba, sem hotela prestrašiti frizerja s hotelskega balkona, pri tem pa skoraj padla s šestega nadstropja, ker se mi je v tistem trenutku v lase zapletel netopir. Neprijetnost sem doživela tudi v Tokiu, kjer sem ves dan snemala v tematiki filma Matrica, oblečena v motoristično opravo s čelado na glavi. Delali smo ves dan, zvečer pa čelade nikakor nisem mogla spraviti z glave. Z mene so jo vlekli štirje, na koncu pa nam je le uspelo – s pudrom za dojenčke,« se nasmejana spominja Nika.

Pravi še, da je bila njena kariera do zdaj le kup pozitivnih izkušenj in lekcij. »Prepotovala sem svet, spoznala različne kulture, dobila veliko življenskih naukov, tolerance in samozavesti, pa še naučila sem se tekoče govoriti pet jezikov.«

Danes izbrane manekenske posle opravlja sočasno s študijem, ki se ga je spet lotila prav letos. Če ji ostane kaj časa, igra tenis. Za sprostitev in polnjenje baterij. Načrtov za prihodnost ne dela, ker se ji je življenje prevečkrat v enem dnevu obrnilo za 180 stopinj. Raje živi za danes, ko je obraz modne znamke Lisca in nas izpod sončnih očal opazuje v reklamni kampanji največjega mobilnega operaterja v Sloveniji.

FOTO Aleš Bravničar    
Tekst Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri