Nataša Dobelšek

  • 24.01.2008

»To miško hočem na naslovnici!« je leta 1993, ko je Nataša zmagala na tekmovanju za mis Celja, vzkliknila Bernarda Jeklin, takratna urednica Jane. Tako je sveža mis že pri štirinajstih začela svojo divjo manekensko kariero. Bila je mis skoraj vsake slovenske regije (mis Koroške, mis Ljubljane itd.), s čimer je uresničevala svoje otroške sanje.

»Že kot deklica sem v šoli napisala spis o tem, da bi bila manekenka,« se spominja Nataša, ki se je pojavila na kar 27 naslovnicah skoraj vseh slovenskih revij, nato pa kariero nadaljevala v tujini, od Milana in Aten do Madria in Ciudada de Mexica.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Imela je priložnost spoznati številne hollywoodske zvezdnike, fotografije s srečanj z njimi pa hrani še zdaj – na njih je nasmejana Nataša v objemu Wesleyja Snipesa, Sylvestra Stalona, Jamie Lee Curtis in številnih drugih igralcev, režiserjev in modnih veljakov. Žal je družinska tragedija leta 2000 zahtevala, da se vrne v Slovenijo, kjer je ostala vse do danes.

Zdaj posveča veliko več časa študiju turizma in načrtom, kako v prihodnosti šovbiznis in turizem združiti v inovativno poslovno priložnost. Ostaja manekenka, poklicna lepotica, ki občasno dela tudi v tujini. Poleg tega je še vedno obraz kozmetike Omersa, ki ji je zvesta že 15 let in kjer se tudi sama redno razvaja. Lepotica torej kar iz prve roke preizkuša tisto, kar oglašuje.

Nataša je sicer energična, čustvena športnica. Verjame, da grajenje telesa pomeni fizično in duševno uravnovešenost, zato zaupa zgolj trenerju Aleksandru Korberju, ki je s svojimi vajami za telo in dušo prepričal že mnoge znance Slovence. V prostem času jo sicer zabavajo njeni impresivni konjički. Na primer streljanje s pištolo, točneje z njenim glockom 17.

Omeniti gre tudi zaljubljenost v motorje, ki se jim iz varnostnih razlogov raje izogiba, čeprav je pred leti opravila izpit in nato tri leta dirkala z ducatijem monsterjem. In ne nazadnje je tu še strast do športnih avtomobilov. »Prej sem imela merceseda SLK, pred nekaj leti pa sem si vendarle kupila svoj sanjski avto – porscheja boxterja.« Nič čudnega torej, da se od vseh potovanj Nataša najraje spominja, kako je v Monte Carlu leta 2002 s terase gledala dirko formule 1.

Njeno življenje je pisalo navdušujoče zgodbe in morda jih bo Nataša nekoč strnila celo v knjigo. Občasno novinarsko delo – spomnimo, da je na TV Slovenija vodila Kolo sreče, redno pa dela reportaže in intervjuje za različne časopise – je v njej vzbudilo veselje do pisanja. Za zdaj zadovoljna s svojimi uspehi uživa v miru rojstnega Letuša v Savinjski dolini, od tam pa v družbi pritlikavega pudlja Aska, ponosnega nosilca naslova slovenskega prvaka v lepoti, že načrtuje nove manekenske in poslovne uspehe.

FOTO: Aleš Bravničar

Tekst: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri