Natalija Waldhuber

  • 30.08.2007

Pravzaprav si je težko predstavljati dekle, ki bi si bolj zaslužilo naziv 'miss športa' kot 19-letna Natalija Waldhuber, doma iz Oplotnice. Dekle namreč že od nekdaj živi za šport. Krepkih sedem let trenira atletiko, sprva je bila sprinterka, nakar se je zaradi poškodb odločila preizkusiti še v drugih disciplinah. Danes je vrhunska atletinja v mnogoboju, disciplini, sestavljeni iz teka na 100 metrov z ovirami, teka na 200 metrov, teka na 800 metrov, meta krogle, meta kopja, skoka v višino in skoka v daljino. Natalija je izvrstna prav v vseh, tek pa je še vedno njena prva ljubezen.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Nedavno jo je trener vzpodbudil, naj se preizkusi še na lepotnih brveh. Natalija je bila sicer skeptična in zmage sploh ni pričakovala, na koncu pa se je prvič v zgodovini izbora športne miss zgodilo, da so vsi člani žirije glasovali za isto dekle. Zanjo.

Uspehi v profesionalnem športu so posledica mnogih odrekanj. Med tekmovalno sezono trenira Natalija petkrat na teden, sicer pa kar devetkrat. In vsak trening traja vsaj dve uri. Takšno delo daje odlične rezultate: Natalija je državna mladinska rekorderka v peteroboju in že tri leta trenira v članski ekipi za evropski pokal v mnogoboju. Pravi poklon za svoje neutrudno delo pa je prejela s potrditvijo štipendije za študij na Havajih, kjer bo študirala angleščino in španščino ter hkrati tekmovala za tamkajšnjo univerzo. Upamo le, da se ne bo pozabila vrniti.

Prav presenetljivo je, da športna lepotica ob vsem tem najde čas tudi za druge stvari. V šoli vedno odličnjakinja uživa življenje, se zabava s prijatelji, tu in tam kaj skuha, se vedno smeji, poleg tega pa v njej tli še ena želja: Natalijin oče je namreč glasbenik in tako je ob odraščanju z glasbo tudi veliko pela, nazadnje v spremstvu skupine Viktorji celo na maturantskem plesu. Solo petje so tako rekoč njene nadomestne sanje … Kdo ve, morda jo bomo nekoč namesto v tekaških supergah občudovali tudi pred mikrofonom.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri