Maya

  • 02.08.2007

Glasba je njena esenca, njena sreča, njena prva ljubezen. Odkrila jo je v stari šoli ameriške soul scene. Dušna hrana so ji bili in so ji še danes legendarni ustvarjalci soula, na primer intrigantna Erykah Badu in pionir neosoula D’Angelo.

(Foto: Aleš Bravničar )

S poslušanjem se je učila od najboljših, nekaj talenta pa ima zapisanega že v umetniških genih. Njen odlično sprejeti prvenec Takšna kot sm je bil dovolj zgovoren, da je bila Maya sprejeta tudi med najboljše. Sodelovala je pri projektih elektronske glasbe z domačo didžej elito, od DJ Sharka do DJ Umeka, kako edinstveno obvladuje soul sceno,

pa je pokazala poleti 2003, ko je zapela na koncertu hrvaške pop dive Severine. Danes je Maya spet na delovnem mestu, v studiu, kjer končuje naslednji projekt. Kam jo bo vodila ustvarjalna pot, ne ve, odločitve sprejema spontano in le upa, da bo z vsako izkušnjo postajala boljša. Pri tem se zanaša izključno na svoje znanje, trud in skrbno izbrane prijatelje, od katerih zahteva le iskreno kritiko in nezaigrane emocije. Podrobnosti vam bo zaupala z glasbo.

Foto Aleš Bravničar

Tekst Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri