Maja Tratnik

  • 28.05.2004

Preden se začnete spraševati, od kod vam je znana, naj vam povemo, da je Maja tista simpatična in seksi blondinka, ki jo lahko večkrat na teden spremljate v glasbeni oddaji Adijo pamet na programu Prve TV.

(Foto: Aleš Bravničar)

In čeprav se zdi, da je šele s tem projektom stopila v ospredje, ni bilo njeno življenje prej nič manj pestro. Maja je po duši namreč plesalka. že kot najstnica je redno obiskovala številne plesne šole, se učila hiphopa in show dancea ter postala pred leti tudi del provokativne plesne zasedbe Mrhe d. o. o. (saj se jih spomnite iz Jonasovih oddaj, ne?). Eeprav se je takrat intenzivno posvečala plesu, jo je usoda peljala na televizijo in nekega poletja je s pevko Mayo na komercialni televiziji vodila poletno oddajo X-Cite Beach Party. Tam se je morala izkazati ne le kot voditeljica, ampak tudi kot animatorka, kar pa Maji, ki obožuje delo z ljudmi, ni delalo večjih preglavic.

In sledilo je neizogibno – zaljubila se je v televizijo. Danes, ko dela kot voditeljica in redaktorica oddaje Adijo pamet, pravi, da se zaenkrat ne vidi kje drugje. Televizijsko delo ji je postalo Že rutina, spoznala je tudi vse njegove pozitivne in negativne lastnosti. Kar se negativnih tiče, se najbolj boji, da bo izgubila svojo zasebnost, med pozitivnimi pa omenja odziv gledalcev in dinamičnost, ki je pri oddaji, ki

je na sporedu kar dvakrat na dan, zagotovo ne primanjkuje. Maja namreč ne mara statičnosti, zato je nekako logičen tudi njen izbor študija – študira namreč na fakulteti za šport. »Športniki se mi zdijo veliko bolj odprti in zabavni ljudje, pa tudi vse Življenje se ukvarjam z različnimi športi,« razloŽi Maja, ki se je preizkušala Že v smučanju, plavanju in odbojki. Edini šport, ki ni po njeni meri, je pravzaprav nogomet, zato bo letošnje svetovno prvenstvo kar zamudila. A ga, kot se zagovarja sama, zaradi svojega urnika niti ne bi mogla prav veliko ujeti.

Foto: Aleš Bravničar
Tekst: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri