Maja Taraniš - Gigia

  • 23.05.2007

Gigio smo ujeli ravno, ko se je vrnila s koncerta skupine Red Hot Chili Peppers na Dunaju. Legendarni rokerji so jo naravnost navdušili, saj je po srcu in duši tudi sama rokerica, le da se morda to danes ne vidi na prvi pogled. Zdaj, ko je že kar nekaj let ujeta v medijsko-glasbene vode, je namreč vzljubila skoraj vse žanre, in ko našteva, kaj vse ji pade v uho, se spomni tako na bende tipa Placebo in All American Rejects kot tudi na manjše domače rokerje in lokalno elektronsko sceno. Za nekoga, ki vodi pregled lestvice najbolj priljubljenih komadov na MTV, se to najbrž tako ali tako spodobi.

(Foto: Aleš Bravničar)

Gigia je kariero pričela na Čarli TV, kjer so jo kot voditeljico sprva vzeli čisto po spletu naključij, nakar so ugotovili, da se v prisrčni blondinki skrivata svojevrstna energija in strast do nastopanja. Tako je dve leti vodila oddajo, se spoznavala s čari televizije in se pripravljala na veliki korak – MTV. Ko je ta vodilni glasbeni medij sprožil avdicijo za voditelje, se je je Gigia udeležila bolj zaradi pritiska prijateljev, po sprejemu in dokončni uvedbi v oddelek Adria pa te odločitve ni niti enkrat obžalovala.

Danes je stara šele 21 let in razpeta med dva popolnoma nasprotna svetova, vendar ji je oba uspelo zelo dobro preplesti: na eni strani vedno bolj drsi v razburljivi svet medijev, kjer se ji iz dneva v dan odpirajo priložnosti, o katerih mnogi lahko le sanjajo, na drugi strani pa ostaja igriva deklica, ki v nahrbtniku vedno nosi gumitvist ali frizbi, organizira piknike v Tivoliju, sanja o igralstvu in premišljuje, ali ji bo morda vseeno uspelo najti čas, da se spet loti plezanja. Prav zaradi te optimistične narave Gigia na svoj profesionalni razvoj gleda zelo prizemljeno: »Zdaj imam v medijih že veliko izkušenj, vem, kako potekajo stvari na televiziji, in neverjetno uživam na MTV. So momenti, ko sem samo lučaj stran od največjih glasbenih zvezd, v čemer neznansko uživam, ampak vem, da sem tak človek, ki stvari delam le, dokler me veselijo in navdušujejo. In vem, da je to biznis, kjer si aktualen le toliko časa, dokler gledalcem ne postaneš dolgočasen.« Zato Gigia dela zdaj, njene misli pa so vedno korak naprej in zagotovo nas bo v prihodnosti še presenetila.

Gigia na MTV Adria vodi oddajo Adria Top 20 in lahko jo ujamete vsako soboto ob 18. uri.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri