Maja Martina Merljak

  • 11.12.2008

Maji je jasno, kakšna je lahko moč ženske v filmu. Kot v Prvinskem nagonu Sharon Stone, ki s skrivnostmi svojega telesa razoroži oborožene, kot v Sexu Madonni, ki pusti ljubimce pijane od pričakovanj, in tudi Loliti, mali, igrivi, seksualni Loliti.

3 fotografije v galeriji

Kot poosebljenje ženske moči v fiktivni zgodbi nas je Maja prepričala v dramatičnem filmu Pokrajina št. 2, v katerem je na ogled postavila svoj talent in telo. »Vinko (Möderndorfer, op. p.) me je poklical, mi predstavil projekt in povabil na avdicijo. Scenarij se mi je zdel odličen, zato sem ponudbo z zanimanjem sprejela,« se spominja Maja, ki se v igri kali že dolgo.

Preizkusi se v vsem, kar ji je ponujeno, saj je igra njena največja strast. Igrala je klinično histerično punco v diplomski nalogi Kisli maček, frigidno homoseksualno Jaon v Seksualnih perverzijah, divjo Rizzo v Briljantini, množično morilko Fay v Plenu, uporno Katraine v Ukročeni trmoglavki, fatalko Elviro v Spiritistični komediji ... Njena trenutno največja zmaga pa je zagotovo upodobitev Jasne v filmu Pokrajina št. 2, ki ji je prinesla celo nagrado vesna za najboljšo stransko vlogo.

Ta je vroča in poredno seksualna, zato nas je vsekakor zanimalo, kako erotično jo je bilo igrati: »V bistvu ni pri igranju tovrstnih vlog nič kaj dosti erotičnega. Spominjam se, da mi je šlo pri snemanju spolnega odnosa pri prvem poskusu celo neverjetno na smeh. Med igranjem vzdihovanja iz užitka sem morala smeh celo zadrževati. Ravno zato, ker sem na vse skupaj gledala z distance.«

Pravi, da svojo seksualnost sprejema sproščeno, a je ne potiska v ospredje. Izvede tisto, kar zahteva vloga, pri tem pa poudari, da svoje telo spoštuje in pozna. Kar je človeško, ji ni tuje in lahko prevede v vlogo. Polna navdiha zdaj divja naprej: želi posneti dva dobra filma na leto, pri čemer bi se rada predstavila v čim bolj različnih in dinamičnih vlogah. Bodite pozorni na predstavo Prava dekleta, prav lahko pa jo ugledate tudi na odru kakšnega koncerta Bitch Boysov. A šele potem, ko se bo vrnila s postnovoletne ekskurzije po New Yorku.

Maja Martina Merljak

Maja Martina Merljak

Foto Aleš Bravniča, tekst Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri