Lea Plut

  • 09.04.2010

Po spletu malce pobrskajte za fotografijami prelepe Lee Plut in zdelo se vam bo, kot da vsak zadetek prikazuje drugo dekle. Triindvajsetletna Ljubljančanka pravi, da je za to kriv njen kameleonski obraz, ki ji omogoča, da se z drugačnimi ličili in pričesko skorajda popolnoma spremeni.

(Foto: Aleš Bravničar)

2 fotografiji v galeriji

Videz, ki ga je leta 2006 pokazala na lepotnem tekmovanju Supermodel Slovenije, je bil očitno tisti pravi, zmagovalni, saj ji je poleg lente priboril še potovanje v New York. Štiri leta pozneje se uspešna, aktivna manekenka še vedno zelo dobro spominja te izjemne zmage, saj je bila tudi uvod v njeno modno kariero: »Pri Supermodelu Slovenije mi je najbolj všeč to, da ne iščejo klasične lepote, ampak neki faktor x. Všeč mi je bilo, ker sem v New Yorku delala z resničnimi profesionalci, ogrom­no ekipo, v kateri sta vladala močna energija in dobro vzdušje, stopala sem po zelo dolgi modni stezi in doživela nekaj na resnično visoki ravni.« Danes se Lea lahko pohvali z manekenskimi izkušnjami visoke mode New Yorka in Milana, na domačih tleh pa deluje pod okriljem agencije Model Group.

Ob manekenski karieri se intenzivno posveča študiju, trenutno končuje diplomo na Visoki šoli za podjetništvo, oktobra pa jo čaka začetek magisterija. Zadnji letnik je končala v tujini, na Danskem, kjer se je izpilila v konceptu zdrave in razvite ekonomije. Morda bi lahko kakšen namig prišepnila tudi našim izgubljenim politikom – če jo boste slučajno iskali, jo boste našli v Lekovem trženju.

Kljub osredotočenosti na študij Lea ostaja odprta za ponudbe iz modne industrije, ki jo lahko kadarkoli zvabijo tudi v tujino. Pripravljena je na vse, saj je v letih dela izpopolnila ne le svoj nastop, ampak tudi značaj. »V tem poslu se srečuješ s takimi stvarmi, za katere je treba imeti karakter. Mislim, da se v tem delu z vsakim poslom bolj utrdim. Vem, da pride obdobje, ko je dela veliko, posledično tudi, ko je dela nekoliko manj, saj nisi vedno zanimiv vsem naročnikom. Zato sčasoma postaneš karakterno močan. Všeč mi je, da znam od vsake zavrnitve na kastingu oditi z dvig­njeno glavo.«

Če se ob opazovanju fotografij sprašujete, kje je stak­nila ta čudoviti ten, naj vam zaupamo, da smo Leo ujeli ravno po koncu križarjenja po Karibskem morju. Priznala je, da je zaljubljena v potovanja, med pretek­limi pa ji je v spominu najbolj ostala Kitajska. Zdaj jo čakajo še številne nove avanture, tista osnovna, življenjska, pa jo vodi proti viziji družine, miru in sreče, a se ji do tja še ne mudi. Verjame, da se stvari zgodijo, ko se morajo zgoditi, in da je pomembno le, da ostaneš na pravi poti. Tisti, na kateri lahko vsak dan z optimizmom in srečo uživaš življenje.

Tekst: Darjo Hrib
Foto: Aleš Bravničar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri