Katja Jevšek

  • 11.06.2008

Katja je vedno nasmejana. Pogovor z njo je prisrčno enostaven, saj ima punca odgovor na vsako vprašanje, opazko ali komentar. Morda jo je tega naučila televizija ali pač njeno razburkano življenje, ki se je na sončni dan začelo v Slovenj Gradcu. Katja sicer živi v Velenju in od tam izvira tudi dialekt, ki njeni lahkotni simpatičnosti, ko na komercialki napoveduje vreme, doda prepoznavno unikatnost.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Čeprav vremenarske vode niso bile njena primarna izbira – uspešno si je izborila mesto na biotehniški fakulteti, kjer končuje študij krajinske arhitekture – je danes v vreme preprosto zaljubljena. »Marsikomu se zdi napovedovanje vremena dolgočasno, a mene vznemirja, ko vedno znova iz suhoparnih številk in pojmov ustvarim zanimivo zgodbo. Le prisluhniti bi ji morali,« pravi plavolaska, ki se je nekoč preizkušala tudi kot manekenka, prve izkušnje s televizijo pa je dobila na lokalni VTV.

Vsestranska lepotica, ki, mimogrede, govori kar tri jezike (nemško, angleško in italijansko, uči pa se še francosko in špansko), igra klavir in obožuje ježo na konjih, pa je tudi 15 let trenirala vse mogoče plese, od džez baleta do latinskoameriških, in svoje vokalne sposobnosti pilila v pevskih zborih. Če še dodamo, da dobro kuha, je jasno, da je vremenska napoved v Katjinem življenju zgolj pika na i.

V prihodnosti, v katero stopa z izbrancem Boštjanom, sicer rokometašem moštva RK Gorenje Velenje, se bo tako le še bolj posvetila svojemu poklicu in si hkrati začela izpolnjevati željo po družinskem življenju. Vseeno smo jo povprašali, ali ji morda ne diši tudi gledališče ali film. »Ojoj, se vam ne zdi, da je tam že prevelika gneča? O tem pa res še nisem kaj dosti razmišljala, a če bi vlogo zame napisal Tone Partljič, bi jo z veseljem sprejela. V Sloveniji imamo veliko nadarjenih igralk, zato bom raje ostala zvesta svojemu poklicu.«

Kritik in pohval vajena vremenarka na posebnem mestu nosi sporočilce, ki ga ne bo nikoli pozabila, pravi. »Ko sem imela pred tremi leti hudo prometno nesrečo na avtocesti, mi je prijatelj Nani napisal: draga Katja, pločevino delajo vsak dan, takšnih punc, kot si ti, pa ne.« In fant govori resnico.

FOTO Aleš Bravničar

Tekst Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri