Katarina Čas

  • 06.06.2007

Katarina je bila včasih rokerica. Tista čisto prava, s strganim džinsom in ojačanimi čevlji. Danes je vsestranska medijska ustvarjalka, preverjena v vlogi voditeljice, igralke, fotomodela in filmske soustvarjalke. A globoko v sebi ohranja ritem, ki je samo njen.

(Foto: Aleš B.)

In ta jo ponese nazaj, v spomine, ki jih tako ceni, da jih je tudi nam nanizala brez napake. Spominja se svojih začetkov, ko je kot trinajstletna mula sledila maminim stopinjam na poti do profesionalnega plesa. Kot tudi tega, da so jo okoliščine že čez leto dni odnesle drugam. Najprej v film, potem v reklame in ne nazadnje leta 1997 na komercialko v oddajo Atlantis. Takrat je Katarina postala obraz, ki ga prepoznamo še danes.

Simpatična, seksi, s prodornimi, bajno modrimi očmi in polnimi ustnicami, ki jih neštetokrat razpne v vabljiv nasmeh. A za vizualnim je vedno stalo tudi trdo delo, dokazovanje, prilagoditev na vsa področja in seveda izkušnje, ki so razkrivale pogum in nove želje. Katarina je hotela več, zato je testirala medij in svoje sposobnosti. Z avtorsko oddajo Klub Avenija, za katero je pisala scenarij, pokrivala teren in voditeljstvo, ter s Klikom, zabavno kontaktno oddajo na komercialki, je svoje zmožnosti pripeljala do vrelišča. Imela je vse, a je v istem utrinku izgubila sposobnost biti na trenutke le Katarina.

Zato je Klik prepustila Anji Tomažin in se odpravila v New York. Da zadiha, da se izgubi v množici, da ujame svoj čas in da spet zbudi tisti ritem, ki je samo njen. Zdaj je Katarina malce tu, malce tam. V ozadju serij Čokoladne sanje in Trafika, v realizaciji serije Se zgodi, hkrati pa tudi kot voditeljica glasbenoinformativne oddaje Aritmija in kmalu še med kreatorji novega filma Metoda Pevca.

Zdaj ve, da te medij lahko naredi, v naslednjem trenutku pa tudi zlomi. Zato slika in riše. To je njena meditacija, njen ventil. Da si v ozadju medtem spusti rock, je jasno, vendar bo sanje o igranju bas kitare za zdaj še pustila ob strani.

Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri