Kaja Rožič

  • 08.01.2009

Dvajsetletna Kaja Rožič je vrhunska manekenka z veliko začetnico. Čvrsto telo in božansko dolge noge (na katere 'odpade' velik delež njenih 178 centimetrov višine) zaokrožijo magično zelene oči, za katerimi se skriva njena očarljiva osebnost, tako odrasla v pogledu na profesionalno življenje manekenke in hkrati tako igriva, nabita s simpatičnim humorjem, nežnim smehom in večnim iskanjem novih avantur.

(Foto: Aleš Bravničar )

3 fotografije v galeriji

»Če bi lahko kaj svetovala bodočim manekenkam, je to, da naj bodo komunikativne. Klienta prepričaš le, če se znaš z njim pogovarjati,« pravi danes že izkušena Kaja, ki se je v to sceno resno zapletla pri rosnih petnajstih. Odkrili so jo pri modni agenciji Hering Models, danes pa je uradno pod okriljem Model Group.

Njeno podobo smo pri nas videli že neštetokrat – sprehajala se je po modnih stezah, krasila naslovnice revij, flirtala s fotoaparatom v številnih editorialih in vse to uspeš­no prenesla tudi v tujino. Tam je njeno pravo igrišče, njen teren, ki sega od Japonske in Kitajske prek Južne Afrike in Turčije do modnih prestolnic Evrope. »A kjerkoli se gibljem, Slovenija ostaja moj pravi in edini dom.«

Očaral jo je Hongkong in tamkajšnje življenje, profesionalizirano, urejeno, do minute natančno načrtovano. Horoskopska bikica ima, kar se posla tiče, seveda rada red in urnike, po drugi strani pa obožuje pustolovsko odkrivanje novih stvari, novih izzivov in ljudi. Vedno je v gibanju, da le ujame trenutek, ko bo spet na pravem kraju ob pravem času. »Osemdeset odstotkov manekenstva je sreča, sploh na začetku. Jaz nisem boljša kot druga dekleta v poslu, a sem imela srečo, da sem bila na pravem kraju ob pravem času, da so me porabili za revije in me porinili na sceno.«

Tudi mi smo bili na pravi lokaciji ob pravem trenutku – ujeli smo jo ravno med pogovori za nove posle v tujini, tako da bo že kmalu spet pakirala kovčke in svojo lepoto ponudila na ogled v Hongkongu, Nemčiji, Italiji.

In če se bo vsega tega kdaj naveličala? »Želim ostati v lepotni industriji, a vem, da se hitro naveličam rutine, zato si ne predstavljam, kaj bi lahko počela.« Ve le, da ji na drugi strani karierne premice silno diši ideja televizijske voditeljice. Le kdo je ne bi gledal!

FOTO Aleš Bravničar

Tekst Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri