J.J.

  • 21.07.2012

Ljutomerčanka, ki se je prebila na britansko šolo umetnosti Winchester School of Art in nam pred nedavnim kot sodelujoča modna oblikovalka postregla še kreacijami na revolucionarni hologramski modni reviji. Kakšen podvig pripravlja za prihajajočo kolekcijo, naj za zdaj ostane skrivnost. A smo zato razkrili vse drugo.

(Foto: Aleš Bravničar)

2 fotografiji v galeriji

PB: Kaj pomeni biti modni oblikovalec v Sloveniji?

JJ: Vsekakor je teže kot na tujih trgih, ker je naša scena zelo maj­hna in ni odprta za nove kreativne ideje. Se pa najdejo ljudje, ki spremljajo modo, ki se želijo obleči drugače, izražati sebe z oblačili, in takšne ljudi spoštujem. Žal je pri nas celotna modna industrija precej omejena in je morda ljudje ne dojemajo na pravi način. Vsekakor se stvari premikajo. Začeli smo s tedni mode, to je super.

PB: Praviš, da so tvoje kreacije ustvarjene za fatalno žensko, ki se ne boji izražati svoje seksualnosti. Je sploh dovoljeno biti takšna ženska v Sloveniji?

JJ: Dovoljeno je vsekakor, čeprav smo ženske še nekoliko zadržane, tudi kar se tiče mode. Ampak se učimo in postajamo kre­ativne. Vsekakor pa ne moremo reči, da pri nas ni fatalnih žensk. Ogromno jih je in spoštujem vsako, ki se zna obleči in ima svoj prepoznavni slog.

PB: Katera Slovenka se po tvojem mnenju tako dobro oblači, da bi jo marsikdo želel tudi sleči?

JJ: Marsikatera je dobro oblečena, na slačenje pa verjetno najprej pomislite moški. Vsekakor je Slovenija dežela lepih žensk, in ker je moje področje oblačenje, in ne slačenje, se bom raje osredotočila samo na ta del. [smeh]

PB: Katere lastne seksualne fantazije izražaš s svojimi kreacijami?

JJ: Še nikoli nisem tako razmišljala o oblikovanju, ste mi pa dali idejo v razmislek. Vsekakor se je že pojavljalo usnje, čeprav nisem čisto prepričana, ali je inspiracija izhajala iz erotike. Ampak ker že govorimo tudi o slačenju – mogoče bi morala narediti svoja oblačila tako, da se jih da potegniti dol z eno samo potezo!

PB: Kako pomembna je golota pri modnem izražanju?

JJ: Nam oblikovalcem je všeč, če se skozi prosojni material zasveti kakšna bradavička. Sama se posebej rada poigravam s silhueto. Rada poudarim seksualnost in tudi mislim, da se vsaka ženska rada počuti seksi in ženstveno. Golota je v modi – pa naj se sliši še tako protislovno – pomemben element. Vseeno pa mislim, da je malo zakrito veliko bolj erotično, kot če je vse direktno izpostavljeno.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri