Jerica Haber

  • 11.11.2011

V drugem iskanju nebrušenega diamanta med skritimi slovenskimi talenti v resničnostnem cirkusu Slovenija ima talent je na odru famoznih Stožic med desetimi finalisti zapela tudi koroška temnolaska Jerica Haber.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Nastop v šovu je izkoristila za uresničitev svojih dolgoletnih sanj in glasbo postavila v ospredje svojega življenja. Sredi poletja je tako že postregla s prvim singlom Življenje se smeji. Razpeta med Univerzo na Primorskem in mikrofonom v studiih Jerica zdaj z dob­rim startom drvi novim izzivom naproti.

»Želela bi biti čim bolj dejavna na glasbeni sceni, izdajati single, snemati videospote, predvsem pa imeti ogrom­no koncertov s svojim bendom. Zadnje mi je najpomembnejše. Želje so velike tudi pri raznih sodelovanjih, sploh kakšni dueti. Veliko je glasbenikov, s katerimi bi si štela v čast, da bi lahko z njimi sodelovala ali celo posnela duet,« o bližnji prihodnosti razmišlja 28-letna Jerica zdaj, ko je v javnost že spustila svoj drugi singel, pogum­no pa se rada loti tudi petja hitov tujih glasbenikov.

Tako v teh dneh petje in glasba zapolnjujeta večji del njenega časa, tako poslovnega kot prostega. Pri prvem sodeluje z Damirjem Lisco in Anjem Kočevarjem, ki sta budno spremljala njene prve glasbene korake. Ko zapusti studio, spet poje. Največkrat kar v jeklenem konjičku. »Trenutno sem v avtu brez radia. Morda je bolje tako, da sem popolnoma osredotočena na cesto, melodije me prehitro odnesejo,« pove z nasmehom in doda, da je glasba njen najljubši ljubimec.

In od kod ta strast? Jerica verjame, da je nekaj v genih, nekaj pa v veselju do stvari, ki jih delaš. Za prvo se zahvali dedku, ki je nekdaj zelo strastno igral trobento, danes pa še vedno rad zapoje. Pri tistem drugem, pri veselju, pa Jerica verjame, da se moraš v življenju le prepustiti stvarem, ki te ženejo naprej, stvarem, v katerih želiš napredovati in jih razvijati.

Slovenija ima talent je bil za Jerico zelo pomemben korak. Ne zgolj zaradi dodatne izpostavljenosti, ampak tudi zato, da je lahko vendarle dobila objektivno oceno. »Navdušiti prijatelje in družino ni težko, ker te ocenjujejo subjektivno. Vendar se mi je zdelo, da mi morda manjka kakšna konstruktivna kritika, ki bi mi pomagala stopiti stopničko više. Žirija v šovu Slovenija ima talent je brez dlake na jeziku, gledalci oddaje pa brezkompromisni, zato sem želela preveriti, ali sem iz pravega testa, ali lahko prepričam tudi neznance, strogo žirijo in širše občinstvo.« Po vsem tem je izstopila kot prerojena. Pravi, da se je naučila, kako pomembno je vsako priložnost kar najbolje izkoristiti, kako pametno je poslušati tiste, ki znajo nekaj več in ti želijo le dobro, in kako dragocene so lahko malenkosti, ki jih včasih spregledamo.

Nekdaj piska glasbenih besedil je tako sama stopila v ospredje. Čaka jo dolga, a zelo zabavna in izzivov polna pot. Mi jo bomo na njej z veseljem spremljali – tako z ušesi kot tudi z očmi.

Foto: Aleš Bravničar
Tekst: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri