Jasna Kuljaj

  • 26.01.2011

 

Fotografija voditeljice oddaje Na zdravje iz našega arhiva leta 2007.

(Foto: Aleš Bravničar)

 

Si predstavljate, da Jasna Kuljaj vodi osrednji teve dnevnik? Zdaj, ko je bejba tako intenzivno zasidrana v svetu zabavnih oddaj, ujeta med ustvarjalni kodeks Boštjana Romiha na eni in Saša Hribarja na drugi strani, najbrž ne. A Jasna končuje diplomo na temo dnevno - informativnih oddaj in pravi, da bo morda nekoč vendarle z očalci na nosu resno sedla pred kamero in prebrala aktualne vesti. S talentom, ki ga izkazuje, bi je bilo za to kar malce škoda.

Jasnina medijska pot se je začela na radiu, po uspešno opravljeni avdiciji na Radiu Slovenija, kjer je pred šestimi leti spoznala privlačnost množičnih medijev, obenem pa jo je pod svoje okrilje vzel genialni Sašo Hribar, ki je v njej odkril neponovljivo sposobnost imitiranja slovenske dive Helene Blagne. In potem je sledilo raziskovanje, ki je Jasno vodilo prek Vala 202 in nacionalke celo do takrat še obstoječega domačega oddelka londonskega giganta BBC. Tam je nekaj časa delala pod taktirko Braneta Kastelica. Zanj pravi, da je onkraj seksi kolumen prav nepričakovano resen profesionalec, ki podanikom ne dovoli kaj dosti fušanja. Slednjič sta Boštjan Romih in Jože Potrebuješ, snovalca zabavne prime-time oddaje Na zdravje (kot dobro veste, je na sporedu ob petkih zvečer na nacionalki), opazila Jasno v oddaji Turistika in jo povabila k sodelovanju.

"Ljudje takoj vemo, kaj hočemo in kako se bomo odločili. Nisem tip človeka, ki si potem vseeno vzame par dni, da razmisli, ali bo nekaj sprejel ali ne. Za oddajo Na zdravje sem vedela, kaj želijo od mene, koncept mi je bil všeč in takoj sem sprejela," pravi zdaj do zadnje minute zaposlena Jasna, ki poleg te oddaje še vedno sodeluje tudi pri šovu Hri-Bar. Pravi, da bi najbrž bila tudi del zasedbe Radia Ga-Ga, a ji ne uspe tako zgodaj vstati. Verjemite, da ne zaradi lenobe.

Jasna je kot ognjena strelka za marsikateri okus še preveč aktivna in energična. Je spontana, glasna, neposredna, življenje si kroji sama in pravi, da to moške velikokrat prestraši. Neodvisnost je pač njena vrlina že vrsto let, duhovito pa jo ponazori s šalo, da se je vendarle lotila vozniškega izpita, potem ko je nenehno spoznavala tipe brez avtomobilov. In da si bo povrh vsega kupila še beemveja. Naj se ve, kdo zna poskrbeti zase.

Foto: Aleš Bravničar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri