Iryna Osypenko

  • 25.10.2007

»Slovenija je idealna dežela za to, da si ustvariš družino,« pravi 27-letna Iryna Osypenko, vsestranska lepotica, fotomodel in manekenka. Deset let je minilo, odkar se je odločila, da sledi svojemu takratnemu izbrancu in se iz rodne Ukrajine preseli v Slovenijo. Nad idejo je bila navdušena, saj ima rada izzive, in življenje v novi državi se ji je zdelo vznemirljivo. Poleg tega je v Ukrajini že naredila odločne korake v smeri profesionalne manekenske kariere – prebila se je do modnih pist v Moskvi, se prek tamkajšnje agencije Red Stars preizkusila še v Milanu in bila zatem pripravljena na nov korak: na Slovenijo.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Prvi podvig: jezik. Ker govori ukrajinsko in rusko, se je zelo hitro naučila hrvaško, po letu bivanja v Sloveniji pa je že tekoče debatirala v slovenščini. Drugi podvig: kariera. Njena odskočna deska je bila revija Glamur, v kateri so jo slovenske agencije hitro opazile. Kot svež obraz je takoj pritegnila pozornost in projekti so se malodane zvrstili kar sami. Do danes je Iryna delala za modne revije in oglase skoraj vseh večjih slovenskih podjetij in ima polno zaseden urnik vse tja do novega leta.

Njeno življenje v Sloveniji so zaznamovali različni ljudje, verjetno najodmevnejši pa je bil poslovnež Rajko Hrvatič, s katerim se je Iryna v večletno zvezo ujela leta 2002, ko sta se spoznala na sejmu Internautica. »Vanj sem bila zaljubljena in vedno mi bo ostal v spominu kot zelo strasten in impulziven moški.« Zdaj samska Iryna uživa v življenju – kolikor ima prostega časa, ga izkoristi za sprehode na Golovec, poleti za en mesec obišče starše v ukrajinskem mestu Zaporožje, sicer pa se je predala študiju filozofije. Ta je postala njena nova strast. »Profesorji so neverjetni, izredno odprti in znajo privlačno predstaviti tematike,« navdušeno razlaga Iryna, ki je sicer v Ukrajini, preden je odšla v Slovenijo, že študirala medicino.

Lepa, pametna in še nadarjena! Odlično namreč tudi poje in pleše, prava pika na i pa je vrsta pohval, ki jih je dobila za igranje. Ko je namreč nastopala v oglasih, so ji režiserji večkrat namignili, naj se preizkusi v kakšni filmski vlogi, a se tega še ni lotila. Prizna pa, da si za prihodnost pušča odprto pot, da ima v rokavu še nekaj skritih načrtov in da se ne boji premikati obzorij svojega znanja. Tako je pred nedavnim začela delati tudi kot finančna svetovalka – morda jo celo spoznate, ko boste naslednjič iskali smotrne naložbe za svoje milijone.

Vsem besedam o karieri navkljub pa Iryna najbolj sanja o družini. Ko smo jo vprašali, kje se vidi čez deset let, je brez premišljanja odgovorila: »Ah, čez deset let bom srečno poročena, imela bom otroke in živela v hiši sredi narave.« Do takrat pa, fantje, brez skrbi – ta prelestni obraz in to sanjsko postavo z menda najdaljšimi nogami v Sloveniji bomo opazili še na številnih modnih brveh!

Tekst: Darjo Hrib

FOTO: Aleš Bravničar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri