Ines Dragišič

  • 15.09.2010

Polne, sočne ustnice, dolgi lasje, globoke temne in prodorne oči. Skupaj s sloko postavo so ti atributi leta 2007 Ines Dragišič priborili naziv supermodel 2007.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Zmaga, ki je pomenila le korak naprej v brsteči manekenski karieri danes 22-letne Novomeščanke, ostaja med vodilnimi dosežki njene poklicne poti, pa čeprav pravi, da se zdaj bolj kot lepotni industriji posveča visoki zdravstveni šoli v Ljubljani. Je pa Ines še vedno navzoča tako na domačih kot občasno tudi tujih manekenskih revijah.

Zato se še vedno rada spomni usodnega dneva v nakupovalnem središču, ko je kot mlada lepotica postala del modnega sveta. »Sprehajala sem se med izložbami, nakar me je nekdo ogovoril. Po kratki izmenjavi besed sem ugotovila, da je sogovornica modna agentka, ki išče kandidatke za nove manekenke. Bila sem pripravljena na nov izziv in odločila sem se poskusiti. Tako se je vse skupaj začelo.«

Danes Ines uspešno išče ravnotežje med modo in realnostjo, med ponudbami, ki jo ovekovečajo in mamijo množice, ter vsakdanjim življenjem, v katerem stremi h končanju študija in zaposlitvi v izbrani stroki. A se pri tem nikakor ne omejuje. Sama pravi, da če se bo pojavila prava ponudba za manekenske posle in če ji bo dobro zadišalo tudi po tujini, bo redna zaposlitev lahko še malo počakala. Vsekakor bi bila domača lepotna industrija veliko izgubila, če bi ji ušla tako izjemna lepotica.

Ines izkušnje iz tujih modnih prestolnic že ima. Ena od njih, iz Madrida, pa ne potrjuje le njene profesionalnosti, temveč kaže tudi njen iskrivi značaj. »Na lanskem fashion weeku v Madridu smo imeli v zaodrju med modno revijo pravo norišnico,« se spominja Ines. »V tistem kaosu sem po pomoti obula napačne, prevelike čevlje.

Šele ko sem resno zakorakala po pisti, mi je postalo jasno, da se ne bo dobro izteklo. Namesto da bi se štorasto zvrnila po tleh, sem izbrala drugo možnost – čevlje sem kar sredi hoje sezula in nastop odhodila bosa. Občinstvo je ploskalo in že naslednji dan so se v medijih pojavile slike bose manekenke.« Slovenska lepota pač ne potrebuje visokih petk, da napravi nepozaben vtis.

Za veliko energičnost, navihanost in igrivost je pri Ines zaslužno tudi geslo Zdrav duh v zdravem telesu. In sicer si poskuša zasebno življenje ukrojiti v slogu umirjene športnice in hkrati razgrete žurerke, saj je oboje sestavni del njene aktivne celote. In kateri šport ima najraje? Šoping, seveda. Kako pa ste mislili, da se izklešejo tako lepe noge?

Tekst: Darjo Hrib
Foto: Aleš Bravničar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri