Eva Kofol

  • 12.02.2010

Punca, ki grdo gleda. Eva pravi, da je ta opis pravzaprav oznaka njene prirojene prednosti, s katero je pustila svoj pečat tudi v svetu mode. Tisto, kar so drugi videli kot edinstveno posebnost, je sama označila za način izražanja lastne nesamozavesti. Punca, ki grdo gleda, pa ni ista punca, kakršna je Eva danes. Leta pozneje, polna izkušenj, samozavestna, komunikativna, osredotočena, marljiva.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Manekenka pod okriljem vrhunske slovenske modne agencije Bronz je na tej stopnji svoje modne aktivnosti naročnikom prepoznavna in všečna. Med drugim je delala za Modno Jano, na številnih modnih revijah in bila celo del kastinga za modni kotiček oddaje TLP na nacionalki. In vendar se pred mediji raje skrije. »Pri medijih sem raje malce bolj v ozadju, zdaj, ko sem po dveletnem premoru spet dejavna v manekenskih vodah, mi ta položaj najbolj ustreza,« pravi Eva, ki se vsem izkušnjam navkljub še vedno najbolj spominja svojega prvega slikanja na dvorcu Zemono v objemu Vipavske doline.

»Sproščeno vzdušje, oblečena v poročno obleko ... pa tako mlada! Prav ponosna sem bila,« se ob prešernem nasmehu spominja 25-letna Primorka. Ob našem drezanju v njene najbolj sočne trenutke v lepotni industriji je omenila le, da je bilo izredno zabavno, ko je sodelovala pri zagrebškem fashion weeku – pet deklet iz agencije v isti sobi, veliko veselja in ... No, drugo prepustimo vaši domišljiji, podrobnosti Eva namreč noče razkriti.


Zunaj modnih brvi je njeno življenje vsekakor izred­no pisano. Svojega dela nikakor ne želi označevati kot kariere, ampak prej kot hobi, del krojenja osebnosti in nabiranja izkušenj. Lepota in uspeh je ne odvrneta od tistega, kar je njeno, od družine, od užitkov, od plesa, ki ostaja tisto njeno najpristnejše izrazno sredstvo, njena strast in morda nekoč tudi njena vsakdanja praksa. Prav tako pa ji ni tuje življenje v bolj kmečkem okolišu, doma pri babici, kjer goji stik z naravo in si umiri dušo. Zato se nikar ne čudite, če jo boste kdaj ujeli na koprski tržnici, kjer vam bo za simbolično ceno ponudila mlade sadike. Že čutimo naslednjo zmagovalko Kmetije slavnih?

In izobrazba? Eva je študentka fakultete za arhitekturo, torej ima v sebi tudi umetniško žilico. In njene sanje? Potovanja! Ker ima rada adrenalin, trenutno snuje ekstremno popotovanje s terencem od Slovenije do Kamčatke, naprej do Aljaske in potem z letalom domov. Kakšna ovira? Za zdaj le čas. Do takrat pa bo v poplavi adrenalina še naprej uživala v kartingu, v katerem dokazano premaga vsakega fanta. Bi se preizkusili?

Tekst: Darjo Hrib
Foto: Aleš Bravničar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri