Brigita Šuler

  • 24.05.2007

Čeprav se morda zdi drugače, Brigita še zdaleč ni stopila na glasbeno sceno čez noč. Tisti trenutek, ko se je zazdelo, da preprosto ni več medija, ki ne bi lovil njenih vabljivih oči in pregrešnega telesa, se je pripravljal vrsto let, dejansko že od Brigitinega otroštva, saj je bila z glasbo obkrožena doma, poleg tega pa se je je lotila tudi teoretično, vse od glasbene šole do glasbene akademije.

(Foto: Aleš Bravničar)

Zato je danes uradno profesorica glasbe, ki pa ji je uspelo vso teorijo prevesti tudi v prakso. Začela je kot spremljevalni vokal raznovrstnih domačih pevcev, Andraža Hribarja, Ane Dežman, elektro skupine Sound Attack in celo Natalije Verboten. Pri sodelovanju z Wernerjem je dobila možnost, da se vendarle pojavi kot solo izvajalka in se tako s svojo glasbo loti zabavanja množic.

"Obožujem nastope v živo, ko glasbo predaš publiki in potem vsi pojejo s teboj, ker poznajo pesmi in ker se ob teh pesmih lahko dobro zabavajo," pravi Brigita, ki jo letos čaka zelo naporno poletje. Pripravlja namreč svoj debitantski album, ki bo, če bo vse po sreči, na voljo že jeseni. Na njem bodo seveda točno tiste poskočnice, ki so Brigito postavile v ospredje: oba dueta z Wernerjem, torej Hej, mala, opala! in Hej, mali, na pomoč!, ki je nekakšno prisrčno nadaljevanje prvega hita, na albumu pa bo seveda tudi njen zadnji singel Lepa rožica. Glede na neverjeten odziv, ki je pospremil prihod Brigite na sceno, se zdi, da se njena pravljica šele začenja. A lepotica je pripravljena. "Moje delo je moj hobi in glasba ni tekmovanje, je umetnost in stvar okusa."

Za seksi, veseljaško, mikavno Brigito pa se skriva še njena druga, precej bolj umirjena plat. Zaljubljena v podeželje se nikoli ni imela za mestno dekle, zato upa, da se bo lahko še kdaj umaknila iz vrveža prestolnice. A dokler bo tako iskana ustvarjalka – mimogrede, k sodelovanju sta jo vabila tudi Jan Plestenjak in skupina Atomik Harmonik – bo morala ostati v središču dogajanja. Tam, kjer so nastopi, studii in oboževalci. Tam, kjer glasba dobi obliko. Želite še več? Poskusite na www.brigita.info.

Foto: Aleš Bravničar

Tekst: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri