Aneta Durdžič - Salihovič

  • 11.12.2009

Svojevrstna družboslovna raziskava bi se lahko ubadala z vprašanjem, koliko časa moraš biti na Kmetiji slavnih (ali pač kateremkoli tovrstnem šovu), da res postaneš slaven. Aneta Durdžič – Salihovič je za to potrebovala slabe tri tedne, ob tem da se je med tekmovalce infiltrirala šele proti koncu. A njena drža, njen dolgi jezik, njena neposrednost, njena tekmovalnost, predvsem pa njen mamljivi videz so občinstvo hitro prevzeli in Aneta je tako rekoč čez noč postala domača znanka številnih slovenskih gospodinjstev.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Danes 23-letna Aneta, sicer aktivna manekenka in fotomodel, si lasti titulo miss športa, naslov, ki je iz serije njenih lepotnih nastopov najaktualnejši; med drugim tudi zato, ker je Aneta že tam pokazala svojo temperamentno naravo. Privlačna rjavolaska je v boju za najlepšo rekreativno športnico predstavila svojo športno strast, borilne športe, s katerimi je živela velik del svoje mladosti. Šest let je namreč trenirala taekwon-do, tri leta karate, preizkusila se je tudi v kickboksu. In čeprav bolečih lekcij v svojem življenju ni nikoli zares potrebovala, ji je znanje borilnih veščin kljub temu včasih prišlo prav. Saj veste, že če veš, da nekdo pol ducata let trenira udarce z nogo, je dovolj, da nehaš težiti.

V teh dneh je Aneta telovadbo za mišice zamenjala s telovadbo za možgančke. S polno paro se namreč posveča končanju študija na fakulteti za šport, njeni študijski načrti pa segajo že tudi zunaj športnih sfer. Po diplomi ji namreč diši tujina, ne sicer kot obvezen cilj, ampak kot možnost, ki bi ji odprla nove priložnosti v svetu manekenstva. Ko smo jo povprašali po želenih krajih, je omenila Novo Zelandijo in Avstralijo, pomislila pa še na Kanado, dokler se ni spomnila, da je tam morda vendarle prehladno. Aneta je namreč za vroče.

Za vroče kraje in tudi vroče zabave. Tako je bila nekoč tudi ena najopaznejših Playboyevih zajčic, v kostumčku z repkom in ušesci, in se je najbolj divjih zabav udeleževala kar štiri leta. Naravna lepota, pomešana z neustraš­no borbenostjo za svojo pravico, Aneti že od nekdaj odpira številna vrata, tisti pravi začetki pa se skrivajo tik pred njenim aktualnim naslovom miss športa, ko je prepričala tudi na državni ravni. Leta 2005 je namreč postala prva spremljevalka miss Slovenije (zmagala je Sanja Grohar), leto pozneje se je v finalu borila za naslov miss Universe.

Aneta, ki vedno teži k še boljšemu, pravi, da so bili ti naslovi najbolj bridki porazi, ker si pač drugi najboljši, tako blizu zmage, a hkrati tako daleč. Zdaj že pregovorna Anetina tekmovalnost pa je v zadnjih 19 mesecih dobila novo zrelost, s katero želi Aneta zagotoviti čim večje ugodje in srečo svojemu sinčku Lejsu Taju. Zanimivo ime? Aneta je želela, da ima borbenost že v imenu – Lejs namreč po arabsko pomeni bojevnik.

In kje bomo Aneto videli v prihodnosti? Pravi, da je bila Kmetija zanjo tako pozitivna kot negativna medijska izkušnja, a da križa čez resničnostne šove ni naredila – če bi bila ponudba zanimiva, bi se preizkusila še enkrat. Moč, vzdržljivost in borbeno vnemo zagotovo ima.

Tekst: Darjo Hrib
Foto: Aleš Bravničar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri