Ana Rant

  • 03.03.2011

Tako nedolžna je bila videti Škofjeločanka Ana Rant, ko je pred prihodom v lepotni res­ničnostni šov Slovenski top model z domačega kavča pripovedovala svojo življenjsko zgodbo. Rjavolaska z nežnim obrazom se je pod vodstvom vrhunskih stilistov in frizerjev ne­nadoma prelevila v bombastično mačko – 20-let­nica je svojih 181 centimetrov višine izkoristila od pet do glave. Dolge noge, bujni lasje, vabljiv pogled in bajno telesce so prepričali tako žirijo kot tudi gledalce. Večna optimistka, ki trdi, da za dežjem vedno posije sonce, se je prebila v finale in si manekensko kariero zapisala med življenjske obveznosti.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Danes, ko na šov že počasi pozabljamo, smo Ano ujeli pri tisti drugi obveznosti – študiju. Čeprav se njena manekenska kariera že uresničuje in se njeno nastavljanje objektivu, ki ga sprejema s tako prisrčnim užitkom, zdaj iz hobija spreminja tudi v pravi posel, Ana vztrajno daje prednost svoji izobraževalni poti. Študira angleščino in sociologijo z osebnim poudarkom na tistem prvem. Ljubi jezike in vas lahko tekoče poš­lje v tri krasne v angleščini, nemščini in francoščini, kmalu pa še v italijanščini. Brez dvoma je z njo nadvse zabavno (in priročno) potovati.

Za prihodnost si še ni skovala načrtov. Kot strastna škorpijonka verjame, da je lepota v spontanosti, čeprav ve, da se bo zdaj kar nekaj časa večinoma predajala manekenstvu. Odlična uvrstitev v tekmovanju za top model ji namreč ne pomeni le osebnega dosežka, ampak tudi karakterno opornico: »Vsekakor je bilo tekmovanje svojevrstna izkušnja. Ko sem se prijavila na šov, sama pri sebi nisem vedela, ali se res želim ukvarjati z manekenstvom. Izkušenj s tem prej nisem imela, zato je bil to zame tudi nekakšen preizkus. Zdaj vem, kako je nastopati pred kamerami, kako je delati s profesionalnimi fotografi, dobila sem samozavest, znanje in poznanstva. In vem, da si to želim delati.«

Ko ne bo flirtala s fotoaparati ali krasila manekenske brvi, bo Ana verjetno sproščala svoj duh in telo z dobrimi filmi, če bo vreme ugodno, pa jo morda ujamete na plaži. Preverite pri odbojki na mivki – s svojo višino bo Ana tista, ki bo klatila žoge, preden jih bodo nasprotnice sploh lahko potisnile čez mrežo.

Foto: Aleš Bravničar
Tekst: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri