Ana A. Gajič

  • 27.11.2007

Ana A. Gajič, manekenka, fotomodelka, novinarka, študentka, žurerka, živi sila pestro življenje. Že pri petnajstih je bila opažena in povabljena k sodelovanju v manekenskih vodah. Vse, kar je sledilo, se je zgodilo zelo hitro, saj je že naslednje leto, leta 1998, zmagala na tekmovanju Supermodel Slovenije in si tako odprla vrata v svet domače in svetovne mode.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

»Supermodel je verjetno eno izmed najbolj pristnih tekmovanj pri nas, ker zmagovalec dobi točno tisto, kar takrat nujno potrebuje – samopromocijo in pomoč pri zagonu kariere,« se svojih začetkov spominja Ana. Po zmagi jo je pot vodila v Lizbono, kasneje v Milano in naprej, vendar pa je dala prednost izobrazbi. Zato je hitro napredujočo kariero raje omejila na Slovenijo in se posvetila šolanju.

Zdaj končuje študij, saj piše še zadnje strani diplome na fakulteti za družbene vede, da bo lahko po svoji poti zakorakala naprej kot diplomirana politologinja. Tovrstno znanje ji nedvomno dobro služi v novinarstvu, v katerega se je pred leti podala na Valu 202, kjer je vodila jutranji program, poročala s terena in pripravljala številne intervjuje. »Val 202 je bil prelomnica v mojem življenju. Spoznala sem, da je to najboljša valilnica kadrov. Ogromno so me naučili preprosto zato, ker znajo ustvariti človeka za medij.« Po radiu pa v tisk! Na Žurnal, kjer skorajda ni področja, ki ga ne bi pokrivala, saj, kot pravi sama, moraš biti tam pripravljen delati vse in vse te mora tudi zanimati.

Trmasta, ambiciozna, v pogledih na svet precej praktična, hkrati pa zelo čustvena Ana ne želi, da se ji iz rok izmakne katerakoli od že ujetih priložnosti. Zato se stvari loteva korak za korakom. Koketira s tujino, zanimata jo modna industrija in življenje v Los Angelesu. In tja bo tudi odpotovala, najverjetneje že v začetku prihodnjega leta, da bo lahko spet preverila sceno, trende in utrip na drugi strani Atlantika. Do takrat pa bo ure prostega časa, če ne ravno na fitnesu in teku (je šport­nica po srcu, nasprotnica drog in vegetarijanka), preživljala na organiziranih zabavah elektronske, funk, drum'n'bass ali r&b glasbe.

»Obožujem veliko glasbenih zvrsti, posebno mesto pa ima reggae. Tu me prej kot melodija prepričajo predvsem besedila,« pove Ana, ki je z glasbo pravzaprav odraščala. Njen oče je namreč Drago Gajič - Gajo, velikan džezerske scene in lastnik kluba Jazz Club Gajo v Ljubljani, kjer se kuje na Anino življenje verjetno najvplivnejši glasbeni užitek – vse tisto, kar je džez.

Tekst: Darjo Hrib

Foto: Aleš Bravničar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri