Alenka Birk

  • 11.03.2011

Še ena lepotica, ki se je v preteklosti preizkusila tudi kot manekenka, tako poklicno kot zasebno pa ima rada vse, kar je lepo, je padla v naš strastni objem.

(Foto: Aleš Bravničar)

3 fotografije v galeriji

Alenka Birk je od nedavna plesna svetovna prvakinja. Skupaj s še devetimi dekleti, s katerimi tvorijo skupino Tuesday Night, je zmagala na svetovnem prvenstvu na Madžarskem.

V kategoriji članice 2, torej med plesalkami nad 31 let, so Tuesday Night ne le slovenski, ampak tudi svetovni fenomen v modernih tekmovalnih plesih. Seksi mamice, kot so jih prisrčno označili v drugih medijih, so ženske z vseh vetrov, uspešne v karieri in zasebno, ki so svojo ljubezen do plesa in uživanje v druženju ponesle v neslutene višave.

»Dosežki na ples­nih podijih tekmovalnih dvoran so le posledica tega, da nam ples pomeni druženje in zabavo. Vzamemo si čas samo zase in ga res dobro izkoristimo,« opiše svoj izredno uspešen hobi Alenka, seksi mamica, ki vsem tem dosežkom navkljub na prvo mesto največjih uspehov brez pomisleka postavlja svojo družino, njen največji navdih pa je hčerka Tara, ki je minulo jesen postala osnovnošolka.

»Moj resnično največji osebni uspeh je družina. To, da smo skupaj in da se imamo radi.« Sreča doma odločilno vpliva tudi na druga področja. »Ko ustvariš družino, se poglobijo vsi občutki, v sebi najdeš novo globino. Posledično se poveča tudi ustvarjalnost, enako sliko nenadoma vidiš precej širše.«

Zato je Alenka ves čas polna zagona. S soplesalkami pripravlja novo koreografijo in izbira nove kostume, saj se tekmovanja že približujejo. Držimo pesti za nove zmage!

Foto: Aleš Bravničar
Tekst: Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri