Tina Kapelj

  • 21.06.2012

Prikupna, zgovorna, nasmejana. Rojena v Kranju, živi v Ljubljani. Študentka andragogike. Zapisana športu in rekreaciji. Redno teče, v fitnes zaide večkrat na teden. Pod pajkicami nikdar ne nosi hlačk.

(Foto: Aleš Bravničar)

10 fotografij v galeriji

"Res je, da ljubim rekreacijo in gibanje. Zdi se mi, da se z gibanjem spoznaš in da te to osvobaja. Kadar sem slabe volje, grem teč in po eni uri sem kot nova. A šport ni vse, kar me zanima! Ljubim estetiko, risanje, dobre fotografije in še kaj. Rada poprimem za fotoaparat in v srednji šoli sem imela status novinarja, saj sem delala kot fotoreporter!" In kaj je Tina najraje fotografirala? Jasno, šport! Košarko in atletiko!

"Tek je moj hobi in prav žal mi je, da mi je poškodba preprečila udeležbo na Ljubljanskem maratonu. Sem pa aprila tekla na pariškem maratonu, kjer štarta 35 tisoč tekačev, in končala na skupnem 2628. mestu med ženskami in 1170. med ženskami v kategoriji do 35 let, ki smo tekle na celotni, torej 42 kilometrov dolgi maratonski progi,« pravi Tina, katere strast je tudi potapljanje. Ta šport goji že vse od svojega 14. leta, zaradi česar je do pred nedavnim kar dve leti živela v Strunjanu, sicer pa ima tudi neuradni ženski rekord v dolžini preplavanega jamskega sifona, in sicer 150-metrskega v Podpeški jami. Ah, saj res, dama je nekoč igrala tudi podvodni hokej, rada hodi na bovling in je devet let tekmovala tudi v showdance plesu.

Tina pa ni samo lepa ženska in odlična športnica, ampak tudi pridna študentka. Z raziskavo trga, poslovnim načrtom ter strategijo razvoja turistične agencije Mondial je še v srednji šoli postala državna prvakinja na tekmovanju mladih raziskovalcev iz ekonomije, letos pa si močno prizadeva dobiti štipendijo visoke ljudske šole na Danskem, da bi tja odšla na neformalno izobraževanje.

24-letnica, ki se slabo počuti v razmetanih prostorih ali pod vročim poletnim soncem, ker ne prenaša vročine, prezira lažnivce, ljubosumneže in tiste, ki se norčujejo iz drugih ljudi. Moti jo cigaretni dim, nora pa je na mačke in dva sta poleg psa tudi njena domača ljubljenca. Njen moški mora biti predvsem vzdržljiv, športni tip, odkrit, razgledan in s športno postavo, čeprav Tina najprej pogleda fantove oči in roke. Idealen moški pa je zanjo tisti, ki jo zna tako crkljati kot postaviti na realna tla, ko je to potrebno.

Tina se je z mislijo na poziranje za našo revijo poigravala kar nekaj časa, vendar ji je dovolj poguma vlila šele mlajša sestra, ko ji je Tina zaupala svojo skrito željo. "Oče je bil za, mama pa sprva malce proti, a je kaj kmalu ugotovila, da je to pač moja želja in da sem se sama tako odločila. Poleg tega se mi zdijo slike v Playboyu zares lepe in z veseljem bom revijo shranila v spomin za starejša leta."

Tudi Tina rada pleše, zapravlja denar za različne kreme in kozmetiko ali kuha. Najraje jedi z rižem. Obužuje pa sladice, ki jih pripravi sestra. Najbolj se sprosti, kadar pobegne na družinski vikend na Kureščku, kjer s prijatelji tolčejo najboljše žurke. In po hudem žuru, če ima mačka, gre v fitnes in se preznoji na številnih napravah za vadbo ali s tekom. In o čem razmišlja, medtem ko teče? "Predvsem o tem, kako bom z veseljem spila pivo, ko bom na cilju."

Ker je zaradi športnih naporov slabokrvna, si običajno v družbi raje privošči kozarec rdečega vina, a na cilju maratona obvezno vrček piva. Kaj pa pred tekmo? "Takrat je za športnice najbolj priporočljiv dober seks. Verjamem, da mi je šlo v Parizu dobro tudi zato, ker sem se prej zares dobro znorela. Za moške je to pred tekmo sicer izguba energije, ženskam pa bojda pomaga k boljšim rezultatom."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri