Špela Vozel

  • 24.01.2008

Gorenjka, ki jo imajo vsi Gorenjci za Ljubljančanko, se najraje naslanja na žlahtno pločevino, pod katero se skrivajo močni konji. Če bo vse po sreči, se bo nekoč z eno takšnih mrcin pripeljala kar pred parlament.

(Foto: Ivana Krešić)

11 fotografij v galeriji

»Slovenija ima v politiki še vedno premalo žensk,« pravi 24-letna Špela, zdaj študentka analitske politologije na FDV, ki poleg tega na lokalni televiziji z vodenjem lastne pogovorne oddaje odkriva čare novinarskega dela. In v teh sferah vidi tudi svojo prihodnost – na eni strani jo zanima politika, in to na vseh ravneh, poklicno pa ji diši predvsem uveljavljanje na državni ravni.

Na drugi strani uživa v medijih, ki jih je v minulih letih že zelo dobro spoznala. Hkrati opaža, da se naša dežela počasi le navaja na fenomen privlačnih in pamet­nih žensk. Špela se lahko sicer pohvali tudi z bolj tradicionalnimi ženskimi lastnostmi – prek­leto dobro namreč kuha. Pardon, peče. Naša ekipa je tako z veseljem pomalicala sadno pito in prekmursko gibanico, ki ju je visokorasla gospodična prinesla na snemanje.

Playboy, pravi, je še en njen življenjski podvig. »S tem ne iščem medijskega izpostavljanja ali pa kakšnega dodatnega naziva, to slikanje ne bo moj predznak, bo pa ena od mojih uresničenih želja, ki se je bom prijetno spominjala tudi, ko bom starejša,« zatrdi Špela, ki verjame, da je življenje prekratko, da bi se obremenjevala z obsodbami. In s preteklostjo. Tisto, kar je bilo, je izkušnja več. »Sem doživela že veliko dobrih in slabih stvari, spoznala veliko pozitivnih in tudi veliko negativnih ljudi. Slednji name nimajo več vpliva, so pa lekcija, ki je ne bom nikoli ponovila.«

Vedno nasmejana, vedno pozitivna in vedno aktivna – tudi v prostem času, ko se predaja zdravemu načinu življenja. Pet let je lepotica trenirala karate, zdaj svoja pljuča najraje razvaja na dolgih sprehodih. Po novem letu si je že jubilejno privoščila prečiščevalno zelenjavno dieto – ni jasno, zakaj točno, saj se Špela vse leto izogiba vsem zdravstveno oporečnim grehom: kajenju, alkoholu, še celo kave ne pije. Le ena dobrota ji zašibi kolena: sir.

Ja, če pristopite s sirom, ste jo skorajda že prepričali. Skorajda. Tisto, kar res išče pri moških, pa je korektnost v odnosu. »Nobenih romantičnih tipov, prosim, moški naj bo moški, ki udari po mizi, kadar je treba,« še namigne z nasmehom. Če ste nad 190 centimetrov v višino, toliko bolje. Dober seks gre z vsem tem z roko v roki. »Dober seks je lahko tudi odlična terapija,« se diplomatsko namuzne.

Foto: Ivana Krešič

Tekst: Darjo Hrib

Pri moškem zahtevam:

spoštljiv odnos in ustrezno višino

Poslušam:

balkansko glasbo

Najboljši žur:

v Budvi in Beogradu

Sproščajo me:

večerni sprehodi in pogovori s prijatelji

Obožujem:

politične misli in sir

Življenjski slogan:

kar te ne ubije, te krepi

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri