Nike Zalokar

  • 02.10.2007

Največja strast 21-letne Ljubljančanke Nike Zalokar so konji in njim posveča večino svojega prostega časa. Kadar seveda ne pleše, igra klavir ali sedi v kinu ob kakšnem romantičnem filmu.

(Foto: Aleš Bravničar)

9 fotografij v galeriji

»Izredno rada potujem. Vedno sama. Letos sem spakirala kovčke in se odpravila v neznano. Moj cilj? Afrika! Prišla sem tja popolnoma sama in takoj spoznala vse te čudovite ljudi. Po črni celini sem pohajkovala kar tri mesece, preden me je zgrabilo domotožje. Prihodnje leto me vleče daljna Indija. Jasno, sama grem! Fanta tako ali tako nimam, pri potovanjih pa se nočem ozirati na želje sopotnika. Najbolje se potuje, če potuješ sam,« pove študentka konfekcijske tehnike.

»Sem zelo vročega temperamenta in ne maram mraza ter zakajenih lokalov. Kadar je le priložnost, se podam ven, na sonce! Pozimi pa ga nadomestim s savno. Lani sem odšla v toplo Grčijo. Na ladji sem spoznala še dve Italijanki, ki sta me prepričali, naj grem z njima na otok Ios. Tako mi je bilo všeč, da sem si tam poiskala delo in poletja je bilo kar prehitro konec, ko je prišel čas za vrnitev,« pravi Nike, ki za svoje razvedrilo in rekreacijo obiskuje tudi plesno šolo, kjer se ogreje pri jazz baletu.

Nike obožuje hitre motorje in divjo vožnjo, a formule 1 vseeno ne spremlja, ker se ji zdi dolgočasna. Nogomet ravno tako. Raje se odpravi na ogled košarkarske tekme, redno pa spremlja tudi ženski rokomet. Ne predstavlja si življenja brez glasbe, ki vse prevečkrat vpliva na njeno razpoloženje. Najbolj všeč so ji Queen, Madonna in Whitney Houston, od domačih skupin pa posluša izključno zasedbo Big Foot Mama.

»Sem izredno tekmovalen človek. Česar se lotim, v tem hočem biti najboljša. Znam pa biti tudi zelo romantična, veliko časa presedim v kinu, z robčkom v rokah. Najljubši filmi? Kitajska skrinjica, Nebeški otroci in Najini mostovi. Obožujem pa Johnyja Deppa, Denzela Washingtona in Keanuja Reevesa. Nikdar, res nikdar pa ne izpustim risanke. Če bi se lahko odločala, bi živela v Disneylandu.« Tako o svojem filmskem okusu simpatična svetlolaska, ki je dobila ime po grški boginji zmage.

Tekst: Goran Keržiščnik

Foto: Aleš Bravničar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri