Mojca Benečanska

  • 02.10.2007

Ker je na sončni strani Alp za razburljivo avanturo s prefinjenim ljubimcem relativno malo kandidatov, se je Mojca odpravila v meglene Benetke, mesto tisočerih mostov, kjer v pustnem času kralj ljubezni in zapeljevanja prireja svoj ples.

Seveda: Playboy je držal obljubo in jo odpeljal v eno najrazkošnejših beneških vil na Casanovov ples.

(Foto: Aleš Bravničar)

15 fotografij v galeriji

Mojca sicer obožuje mirne sprehode v naravi v družbi svojega psa, toda tokrat si je med ozkimi meglenimi beneškimi ulicami privoščila pravo avanturo. Da bi se prelevila v Benečanko iz visoke družbe, je najprej poiskala primerno obleko. Zlato krilo, zapeljivo rdeče ogrinjalo – to je bilo tisto, kar ji je pomagalo omrežiti samega Casanovo. Mojca se rada igra. In da bi igra ne trajala prekratko, si je omislila še pustno pokrivalo, ki je skrilo tisto, kar je najvažnejše in najlepše: njene oči.

Ko je sedla v beneško gondolo, se je zavedla, da ljubi Benetke. In morje. Čeprav vsak dan zase doživlja trdno na tleh, se z veseljem prepušča prijetnim presenečenjem. Nič ne bi imela proti, če bi jo gondola s krmarjem odpeljala na pot okrog sveta. Kar iz beneškega pristanišča. Zakaj pa ne?

Če bi lahko izbrala svoje mesto, bi bile to Benetke. Približno takšne, kot so bile pred tristo leti. Nagajive, zapeljive, romantične. Morda tudi zato, ker so popolno nasprotje tega, kar počne doma. Gore so njena strast in kadar je vreme primerno, vzame s sabo še risalni blok in barve.

Sprehod po Benetkah jo je pripeljal na Markov trg. Ob tradicionalnih beneških prigrizkih, kot so friettelle in gabani, je srkala svoj spritz z obvezno olivo in skovala načrt za večerni ples. Le drznim uspe! In kadar se človek skrije za masko, je laže biti predrzen. Zato bi, če bi lahko, v nepustnem času vsem ljudem pobrala maske z obraza. Da bi pokazali svojo pravo osebnost in ne slepili naivnih ljudi. Pa načrt za večerni ples? Ukrasti poljub slavnemu Casanovi ter v Pepelkinem slogu pobegniti domov.

Baronesa Mojca Benečanska je bila na tokratnem plesu največja zapeljivka. Vsi so prišli, le njega še ni bilo. Casanova vedno pride zadnji in odide prvi. Pride sam, odide v dvoje. S svojimi pogledi in z melodijo, ki jo je s prsti izvabljala iz harfe, ga je na letošnjem plesu omrežila Mojca.

Po uvodnem plesu sta kmalu zapustila okrašeno dvorano in po dolgem hodniku izginila v eno izmed neštetih soban. Rdečica na obrazu in zadovoljni nasmešek sta kljub pustnim maskam razkrivala, kako dobro sta se zabavala. Načrt je uspel. Še več kot to! Casanovi ni ukradla samo poljuba … ukradla mu je tudi srce!

Tekst: Gaber Keržišnik

Foto: Aleš Bravničar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri