Pravljična Gorenjka Manca Zupan

  • 13.12.2011

Snežno bela Manca iz Gorenjske je brez sramu odvrgla svoja oblačila in nam razkrila svojo nežno postavo.

(Foto: Urška Košir)

9 fotografij v galeriji

VIDEO

Mančin pogled je bil skrivnosten, vendar odločen. In ko smo izvedeli, da je pravljica zanjo lahko pravzaprav življenje, da jo krasi pravljično število tatujev in da se pri tej številki še ni ustavila … smo jih želeli tudi videti. Smo grešili?

»Niste grešili, kje pa! Golota je nekaj lepega,« pove Manca, ki je bila, kot pravi sama, že kot otrok zelo trmasta in je vsaj malo tak­šna še danes. Ko si zastavi cilj, ga tudi izpelje, stremi k estetski popolnosti in ne prepušča naključjem ničesar, kar počne. »Sem racionalistka, kar je v teh časih dobrodošlo,« se zasmeji.

Veliko svojega časa nameni prav temu, da ljudem dokaže, da so tudi second hand trgovine nekaj odličnega. »Med Slovenci je to premalo znano, kot tudi to, da so istospolno usmerjeni ljudje lahko najboljši prijatelji,« nam v enem dihu izda svoje izkušnje z ljudmi, s katerimi pravi, da lahko deli vse, tudi svoj čut za lepoto, ki ga, ko je le mogoče, izraža z ličenjem in ustvarjanjem na človeškem obrazu. »Vse mora biti popolno, če želiš, da je delo vizažista dobro opravljeno. In to me veseli, v tem uživam,« nam skoraj zapoje od veselja.

Manca ima zelo rada tudi poslikavo telesa. »A ne kar tako,« je odločna tudi tokrat. »Vsak tatu pri meni ima svoj pomen, vsi so nastali ob pomembnih življenjskih prelomnicah. Obožujem jih in verjetno bo prišel še kak­šen,« navihano izda lepotica, ki od nekdaj rada riše in morda tudi zato občuduje vse tisto, kar je ustvarjeno s srcem.

»Tudi ljubezen je tak­šna stvar. S fantom najraje uživam v pogovorih. Uživam, ker imava lepo in sproščeno zvezo in ker je tisto, kar si dajeva, lepo in me razvedri.« In spolnost? »Vedno sem bila odprta za vse stvari in ne poznam zadržkov,« nam prišepne. Mi pa že začenjamo ugotavljati, da je resda racionalna, a da ji tudi prav­ljice niso tuje.

Foto: Urška Košir
Tekst: Filip Kocijančič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri