Lucija Ledinek

  • 25.10.2007

Ljubi živali, ples in dom. In čeprav meni, da je golota stvar zasebnosti, jo v imenu užitka vendarle deli tudi z vami.

(Foto: Ivana Krešić)

11 fotografij v galeriji

Prava štajerska lepotica! Rojena je v Mariboru, živi v Mariboru. In ne, čisto nobenih želja nima, da bi svoj dom zamenjala za prestolnico ali celo tujino. »Doma je najlepše,« pravi mladenka, ki se trenutno posveča dokončanju svoje izobraževalne poti na eni in animacijskemu plesu na drugi strani. Slednje je tudi razlog, da skoraj vse večere ob koncih tedna preživi v diskotekah in nočnih klubih. Tam ni zato, da se zabava, ampak zato, da s prijateljico animira goste. Da pleše.

»Za sprostitev ne grem v diskoteko, raje se s prijateljicami dobim na mirni pijači in pokramljam o vsem živem. Ja, tudi o tipih. In kako naporni ste lahko,« z nasmehom pove škorpijonka, ki svoje ostrosti ne skriva, čeprav se primarno označi za nežno bitje. »Če je treba, sem tudi groba.«

In očitno tudi iskrena. Odkrito pove, da težko prizna krivdo in da je na trenutke izredno samosvoja, a hkrati tudi dobrodušna in ustrežljiva do tistih, ki jih ima rada. Samo ne drezajte vanjo, kadar pleše; takrat ima rada svoj mir, svojo cono, sploh če v klubu odmevajo njej ljubi r&b ritmi – Beyonce, Shakira, Rihanna, hej, še celo 50 Cent jo prepriča.

A ker je Lucija pri svojem delu fleksibilna, pleše na vse, kar vrtijo diskači na štajerskem koncu, tako da se je včasih primorana zibati tudi na narodnozabavne viže. Mlada lepotička pleše sicer skorajda izključno v Mariboru, Ptuju, Celju in tam naokoli, jo pa delo občasno vodi tudi čez mejo, tako da je poskakovala celo v velikih avstrijskih in italijanskih klubih. Le prestolnica ji je malce od rok: »V Ljubljani sem bila le nekajkrat, ker nimam kakšnih potreb, da bi hodila tja, saj imamo v Mariboru vse.«

Lucija je sicer tudi velika ljubiteljica živali. In to ne kar kakršnihkoli. Imela je že kameleona in tarantelo, te dni pa se ji po hiši poleg psa sprehaja še legvan. »Premišljujem, da bi si kupila papigo, ampak kakšno veliko, recimo amazonko,« Na glas tuhta o širitvi domačega živalskega vrta, pri tem pa že ve, katere nesramnosti bi papigo naučila govoriti.

Pa druga živa bitja? Na primer moški? Zase pravi, da ni narejena, da bi bila samska. »Lepše je biti z nekom,« pove zdaj zasedena Lucija, ki stavi zgolj na dolgoročne veze. S frajerji, ki znajo biti iskreni, dobri po srcu in spoštljivi do nje.

No, pomaga tudi, če imajo dobro nafitnesirane mišice in izklesan trebuh. Slednje je Lucijin mali osebni fetiš. Ni kaj, športnica po duši in potrebah – sama namreč redno obiskuje fitnes, aerobiko in kolesari, leta 2006 pa si je na državnem izboru priborila tretje mesto v tekmovanju za Miss Fitness. Kot deklica pa je celo štiri leta trenirala hokej! Dekleta so se tam po potrebi tudi zravsala. »Ampak jaz sem se pretepu vedno izognila,« še doda Lucija.

FOTO Ivana Krešić,

TEKST Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri