Klara Rozina

  • 24.05.2007

Se v srednješolskih dneh niste najbolje razumeli z matematiko? Čas je za inštrukcije! Osnove analize vam bo predstavila gladka, zvezno odvedljiva Klara, absolventka matematike. In to praktične matematike. Čisto zares.

(Foto: Ivana Krešić)

9 fotografij v galeriji

K najbolj osnovnemu naravoslovnemu jeziku se je zatekla iz popolnoma preprostega razloga: "Tu ni učenja na pamet, vse je le logika in razumevanje, vaje in preizkusi," pove, ko razlaga o teh svojih, za dekle netipičnih strasteh. Znanje matematike in računalništva je zdaj združila kot koordinatorka v arhitekturnem biroju Ravnikar – Potokar, kjer si je znanje in izkušnje sposodila tudi za gradnjo lastne hiše. Načrt, dokumentacijo in vse druge nujnosti je sestavila s profesionalci, gnezdece pa s pomočjo prijateljev in družine gradi kar sama. "Rokavice na roko in akcija – saj ni težko, samo slediš projektu. Če ga znaš prebrati, seveda," se nasmehne Klara.

Kar ji ostane prostega časa, Klara trenutno zapolni z vodenjem fitnesa Fit Fit v Domžalah, za katerega ima kar nekaj revolucionarnih idej. Kaj vse bo ta fitnes zaradi Klarine zavzetosti ponujal v bližnji prihodnosti, je torej le vprašanje njene domišljije. Klara je tudi sicer redna gostja v fitnes centrih, svoje telesce kleše predvsem na aerobiki in body pumpu, občasno pa tudi s plavanjem. Ko pa pade noč, Klara pleše. Strastno, mikavno, divje. Glasba jo odnese, sploh tista z latino ritmi, ob želji po zgolj uživanju in sprostitvi pa jo lahko prepriča le Gibonni.

Vroče poletje je Klara tudi tokrat preživela predvsem gola. Je namreč zvesta obiskovalka nudističnih plaž. "Biti pravi nudist pomeni biti neobremenjen v glavi, in ko dosežeš nivo, na katerem ti to postane vsakdanje in daleč od čudaškega, ugotoviš, da se v tem skriva čisto svojevrsten užitek," razlaga energična športnica, ki ne pusti, da jo kdorkoli ali karkoli omejuje. Uživa v vsaki sekundi svoje mladosti in se ne sprašuje, kaj se lahko zgodi in kaj si lahko kdo misli. Točno to prepričanje jo je pripeljalo tudi k nam.

Bojim se:

črnine morja, ko se ne vidi dna

Moj življenjski moto je:

slediti citatu kolesarja Armstronga: "Live strong."

Sprostim se:

v savni in na masaži

Ne morem brez:

računalnika in interneta

Moj prijatelj je:

iskren in pozitiven

Foto: Ivana Krešić

Tekst: Darjo Hrib

Koordinacija: Ana Lamut in Barbara Bizjak

Obdelava fotografij: Gojko Zrimšek

Asistent fotografinje: Miha Jaklič

Stiliranje: Irena Lušičić

Ličenje: Tina Cavazza

Pričeska: Goran za Frizeraj Las Vegas

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri