Dona Olah

  • 06.12.2010

Bila je vsepovsod. Zdaj se je iz Milana vrnila v rodno Slovenijo, da vam in nam pokaže, kako tam zunaj zorijo slovenska dekleta.

(Foto: Ivana Krešić)

10 fotografij v galeriji

Ne vem, ali je kaj bolj simpatičnega od Prekmurke s primorskim naglasom. Dona Olah, rojena v Murski Soboti, je namreč večino svojega odraščanja preživela v Portorožu, zdaj pa šest let z družino – je namreč že mamica – živi v Milanu.

Njeno življenje je odštekano popotovanje z začetkom v skrbništvu starih staršev in nadaljevanjem z mamo, ki se je po 12 letih trdega dela vrnila po svojo hčerko, da ji ponudi svet in še več. »Povej mi, kje bi živela, in tam nama bom kupila stanovanje.« Tako sta končali na slovenski obali, v Portorožu.

Dona se je kmalu začela udeleževati različnih lepotnih tekmovanj, sprva v lokalnem klubu Tivoli, kasneje pa se je mis Kopra preizkusila celo v boju za mis Slovenije. Moda, lepota in blišč so njen svet; svet, kamor sta jo popeljala Barbara Misson in Stane Jerko; svet, ki ji je dal dobre in slabe izkušnje in jo na koncu vendarle pripravil tudi za Playboy. »Ja, leta 2000 sem že bila v hrvaškem Playboyu, tedaj je bilo to pri nas malo znano.«

Takrat je iz Portoroža odšla v Zagreb, zdaj pa je iz Milana prišla v Štanjel. Osem let kasneje je tako Dona pred vami v slovenski izdaji. Po domače, torej.

Rada, pravi, se iz Milana vrača v rodni kraj, čeprav sta njena služba in srce zdaj v Italiji. Tam je namreč spoznala pravega moškega in tisti pravi moški je spoznal odlično slovensko dekle. »Ravno zadnjič mi je rekel, da ne more verjeti, kako ga 24 ur dnevno privlačim, da se v vsakem trenutku vedno znova zaljubi vame.« Ah, ti italijanski žrebci – lahko bi še nas kaj naučili, namesto da nam bejbe speljujejo!

Dona ve, da želi ostati v modni industriji, hkrati pa v smehu tuhta, da bi bil morda čas za rokovanje z našim Hughom Hefnerjem. Videla je že precej sveta, od Tajske do Brazilije, od elegantnega Miamija do vetrovnega Chicaga. Za kariero bi bila sicer pripravljena živeti razpeta med dvema velemestoma, selila pa se ne bi. Jezikovnih ovir, pravi, ne pozna. Poleg slovenščine namreč govori še angleško, hrvaško, madžarsko, nemško in seveda italijansko.

FOTO Ivana Krešić

TEKST Darjo Hrib

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri